DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vidusskolēn - piedalies konkursā “Gada jaunais autovadītājs”!

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

CSDD aicina vidusskolēnus piedalīties konkursā “Gada jaunais autovadītājs”. Konkurss paredzēts 15 – 18 gadu veciem jauniešiem, jo pēc statistikas datiem tieši viņi visbiežāk nonāk ceļu satiksmes negadījumos.

Internetā - www.gadaautovaditajs.lv jāaizpilda tests vismaz trim jauniešiem no klases, tad tie kvalificējas konkursa klātienes kārtai. 30 klasēm būs iespēja klātienē, savā skolā, noklausīties satiksmes drošības lekciju un izmēģināt auto apgāšanās stendu – avārijas imitācija.

Konkurss paredzēts divās daļās – līdz 2019.gada marta beigām – teorētiskā daļa, testa aizpildīšana. Savukārt no 1.aprīļa, līdz pat mācību gada noslēgumam bezmaksas satiksmes drošības apmācības skolās – 30 klasēm visā Latvijā. Auto apgāšanās stends – avārijas imitācija, kad esi ar kājām gaisā. Kā arī alkohola reibumu imitējošas brilles,  ko uzliekot jāveic daži vienkārši uzdevumi, bet “esot reibumā” tie kļūst sarežģīti izpildāmi.

Projekta kuratore un CSDD pārstāve Valda Kjaspere: “Konkurss veidots ar mērķi izglītot jauniešus par drošības jautājumiem un personīgās drošības iespējām ceļu satiksmē. Tostarp paredzēts mācīt jauniešiem uzvedības kultūru ceļu satiksmē, lai preventīvi mazinātu topošo autovadītāju izraisīto satiksmes negadījumu skaitu un to sekas. Mūzikas austiņas, telefoni – tik daudz lietu, kas novirza mūsu uzmanību, tik nedaudz nepieciešams, lai izvairītos no negadījumiem.”

Lai kvalificētos konkursā no klases jāpiedalās vismaz trim skolēniem, bet aicinām aizpildīt testu visus skolēnus, 15 jautājumi – rezultātu nosaka katras klases labākais sniegums, tādēļ, jo vairāk aizpilda, jo palielinās iespēja izcīnīt apmācības.

Konkurss veidots 2018./2019.gada mācību gadam, laikā no 1.novembra līdz 31.maijam. Konkursu rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija kopā ar aģentūru Zebra. Tas tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.

CSDD pateicās aktīvākajām skolām, kuras jau uzsākušas aktīvu darbu projektā: Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolai, Aglonas vidusskolai, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolai, Jaunpiebalgas vidusskolai, Jēkabpils Valsts ģimnāzijai, Mārupes vidusskolai, Jēkabpils 3. vidusskolai un Kuldīgas 2. vidusskolai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI