DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP: Bulduru Dārzkopības vidusskolā notika dārzkopības speciālistu diskusija par profesionālās izglītības attīstību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Novembra sākumā Bulduru Dārzkopības vidusskolā notika sarunas starp izglītības un Dārzkopības nozares speciālistiem ar mērķi apzināt profesionālās izglītības un nozares problēmas, kā arī iespējamos risinājumus, izvirzot kopīgus mērķus izglītības un nozares attīstībā.

Sarunu gaitā izkristalizējās galvenie attīstības virzieni, uz kuriem Bulduru Dārzkopības vidusskolai būtu jāvirzās, lai ietu attīstības virzienā, tie ir finansējuma nepieciešamība infrastruktūras atjaunošanai, sadarbības iespējas ar nozares profesionāļiem un līdzšinējo nozares sasniegumu saglabāšana un nodošana jaunajai paaudzei.

Andrejs Vītoliņš, Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs: “Nozarē ir izjūtams akūts jauno speciālistu trūkums, tāpēc sadarbība ar skolu ir ļoti nozīmīga. Lai gan jau līdz šim ir daudz paveikts, ir vēl daudz darāmā, lai mēs izveidotu attīstības virzienā ejošu mācību iestādi. Lai turpinātu attīstīties – jāievieš jaunas apmācību programmas, jāapgūst jauni materiāli tehniskie līdzekļi, kurus varētu arī praktiski izmantot, apgūstot zināšanas. Tāpat nedrīkstam sēdēt uz vietas, jāseko jaunākajām attīstības tendencēm pasāulē. No šī skatupunkta sadarbība ir ļoti būtiska, jo nozares speciālisti vienmēr būs ieinteresēti tajā, kas skolā notiek.”

Nozares pārstāvji norādīja, ka ir ieguldījuši lielas pūles, lai skola pastāvētu. Skolas pastāvēšanas vēsturē ir bijuši uzplaukuma periodi, kas mijušies ar vēlmi likvidēt skolu, un šādos brīžos skolai vienmēr ir nākusi palīgā visa nozare, jo skolas senajā 108 gadu vēsturē to ir absolvējuši un savas prasmes ieguvuši vairāki tūkstoši profesionāļu, kas vienmēr ir augstu vērtējuši skolā iegūtās zināšanas. Tā kā skola jau vairākus gadus papildus Dārzkopībai īsteno mācību programmas arī Tūrisma nozarē, programmās Ēdināšanas pakalpojumu speciālists, Ekotūrisma pakalpojumi un Viesnīcu pakalpojumi, tika izskatītas jaunas sadarbības iespējas starp Dārzkopības un Tūrisma nozarēm.

Bulduru Dārzkopības vidusskola izteica pateicību Bulduru dārzkopības skolas attīstības biedrības jaunievēlētajai valdei un Dārzkopības nozares vadošajām asociācijām par izrādīto vēlmi dalīties savā pieredzē un sniegt palīdzīgu roku Bulduru Dārzkopības vidusskolas turpmākā attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI