DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Ikgadējā konferencē diskutēs par latviešu valodu Eiropas Savienībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 9. novembrī Ārlietu ministrijā diskutēs par latviešu valodas lomu un vietu Eiropas Savienībā. Vienpadsmitā ikgadējā konferencē „Latviešu valoda Eiropas Savienībā – valoda kā galvenais tulkošanas rīks, aspekts un vērtība” tiks pārrunāti valodas un tulkošanas jautājumi Eiropas Savienības iestādēs.

Šā gada konference veltīta valodai un tās nozīmei tulkotāja darbā. Tāpat konferencē būs paneļdiskusijas, kurās kopā ar ekspertiem būs iespēja apspriest valodas, terminoloģijas un sadarbības ar tulkiem jautājumus.

Konferenci atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Solveiga Silkalna un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks.

Ar priekšlasījumiem uzstāsies gan Latvijas, gan ES institūciju pārstāvji. Pasākumu vadīs Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš un Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta Latviešu valodas departamenta 1. nodaļas vadītāja Liena Muskare.

Pasākumu organizē Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāts sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Valsts valodas centru un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI