DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

15. novembrī Tautas frontes muzejs aicina uz sarīkojumu „No etniskās konfrontācijas uz minoritāšu kopdarbību Latvijas neatkarības atjaunošanā”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tautas frontes muzejs (Vecpilsētas ielā 13/15, Rīgā) sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu 15. novembrī interesentus aicina uz sarīkojumu-diskusiju „No etniskās konfrontācijas uz minoritāšu kopdarbību Latvijas neatkarības atjaunošanā”. Ieeja – par brīvu. Sākums plkst. 17.00.

Norise veltīta Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas dibināšanai 1988. gada 3. decembrī un 1988. gada 10.–11. decembra Latvijas PSR tautu forumam, kurā mazākumtautību pārstāvji atbalstīja latviešu tautas pašnoteikšanās un neatkarīgas valsts atjaunošanas centienus.

Diskusijā, kurā piedalīties aicinātas nozīmīgas Trešās Atmodas laika personības, tiks skarti etnisko attiecību jautājumi Latvijā laikaposmā no 1988. gada līdz šodienai, paredzēts runāt arī par to, kā izvairīties no Latvijas attīstībai nevēlamām etniskām konfrontācijām nāktonē.

Sarunas dalībnieki:

Rafi Haradžanjans, Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas priekšsēdētājs, Romualds Ražuks, Latvijas Tautas frontes otrais priekšsēdētājs, viens no LNKBA dibinātājiem un tās bijušais atbildīgais sekretārs,
Aleksejs Grigorjevs, bijušais laikraksta „Atmoda” krievu izdevuma redaktors,
Uldis Bērziņš, tulkotājs un dzejnieks,
Einārs Cilinskis, ilggadējs politiķis,
Sergejs Kruks, Rīgas Stradiņu universitātes profesors.

Sarīkojumu vadīs Latvijas Universitātes sociālās atmiņas pētnieks, komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns. Tas notiek sarunu ciklā “Trešā atmoda. 1988. gads. Ko spējām un ko spējam”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI