DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāja atzīta par trešo investīcijām draudzīgāko pilsētu Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par investīcijām trešo draudzīgāko republikas nozīmes pilsētu atzīta Liepāja, liecina Latvijas Biznesa savienības šodien, 7. novembrī, prezentētais indekss “Investīcijām draudzīgākā pašvaldība”.

Pirmajā vietā ir Ventspils, otrajā − Valmiera, savukārt par investīcijām draudzīgāko novadu ar vietējās nozīmes attīstības centru atzīts Mārupes novads, otro vietu šajā nominācijā ieguvis Olaines novads, bet trešajā vietā ierindojies Jelgavas novads. Par investīcijām draudzīgāko novadu ar reģionālās nozīmes attīstības centru atzīts Aizkraukles novads, otro vietu ieguvis Dobeles novads, bet trešo vietu − Kuldīgas novads.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš izteica atzinību pašvaldībām par ieguldījumu investīcijām draudzīgas vides nodrošināšanā. Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Andra Feldmane norādīja, ka pašvaldības ar savu paveikto vistiešāk palīdz uzņēmējiem, rīkojot dažādus atbalsta pasākumus un nodrošinot pilnvērtīgu infrastruktūru.

Indekss “Investīcijām draudzīgākā pašvaldība” balstās uz reģionu apkopoto pašvaldību pašnovērtējumu, aktivitāti uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras veidošanā un pašvaldību teritorijā esošo uzņēmumu finanšu-ekonomiskajiem rādītājiem. Indekss sniedz visaptverošu skatījumu par ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī iespēju paraudzīties uz pašvaldību paveiktajiem un plānotajiem darbiem, lai tās attīstītos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI