DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. novembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: valdības noteiktās prioritātes vienmēr ir bijušas dienas kārtībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 5. novembrī, vadīja Ministru kabineta pēdējo sēdi 12. Saeimas pilnvaru laikā.

Sēdes ietvaros M. Kučinskis, kā arī valdības ministri informēja par valdības laikā paveiktajiem darbiem, kopš valdības apstiprināšanas 2016. gada 11. februārī.

Uzrunājot klātesošos, Ministru prezidents pateicās ministriem par paveikto, valdības darba 1000 dienās. Viņš norādīja, ka pirms nepilniem trim gadiem izvēlētā valdības veidošanas stratēģija, izveidojot Valdības rīcības plānu ar konkrētiem paveicamajiem darbiem un izpildes termiņiem, bija pareiza.

“Rīcības plāns bija dokumentāls pamats, pie kura mums izdevās pieturēties visu valdības darbības laiku. Tajā noteiktās prioritātes nacionālās drošības stiprināšanā, ekonomikā, veselības aprūpē un izglītības jomā nekad nepazuda no mūsu dienas kārtības,” sacīja M. Kučinskis.

Runājot par valdības darba laikā paveikto, Ministru prezidents akcentēja jomas, kas, sākot strādāt valdībai, tika noteiktas par prioritārajām – valsts drošības stiprināšana, izglītības un veselības aprūpes sistēmas reformēšana, tautsaimniecības attīstība.

Latvija šīs valdības laikā kā viena no pirmajām NATO dalībvalstīm pieņēma lēmumu piešķirt valsts aizsardzībai 2% no valsts budžeta. Šajā laikā ir īstenota Austrumu robežas izbūve, panākta NATO spēku pastāvīga klātbūtne Latvijā, realizēti kiberdrošības pasākumi, kā arī veicināta medijpratība. Attiecībā uz reformējamajām nozarēm M. Kučinskis sacīja, ka izglītības un veselības aprūpes sistēmā reformu process tika uzsākts un to nepieciešams turpināt arī nākotnē.

“Valdībai uzsākot darbu, veselības aprūpes un izglītības sistēmas bija bezcerīgi stagnējoši sociālās politikas virzieni, kuros bija milzīga problēmu gūzma un tai pretim nebija neviena reformu ideja. Veselības aprūpe strauji virzījās pilnīgas maksas medicīnas virzienā, kas tikai vairotu nevienlīdzību. Vidējā izglītība tuvojas tādam segregācijas stāvoklim, kurā divās dažādās skolās izdotais valsts diploms vienu absolventu padarīja konkurētspējīgu, otru pilnīgi nekonkurētspējīgu, lai gan atzīmes varēja būt pilnīgi identas. Līdzvērtīga izglītības kvalitāte un pedagogu algu reforma kļuva par reformas pamatprincipiem. Kā jau minēju, reformas šajās nozarēs ir tikai uzsāktas, tomēr, esmu pārliecināts, ka mums ir izdevies tās padarīt neatgriezeniskas,” tā M. Kučinskis.

Tāpat Ministru prezidents akcentēja paveikto nodokļu sistēmas reformēšanā.

“Daudz apspriesta, kritizēta, pat norakstīta un tomēr jaunā nodokļu sistēma strādā. Negribu steigties ar pārsteidzīgu secinājumu izdarīšanu, bet pēdējo mēnešu statistika par valsts ekonomikas attīstību un eksporta pieaugumu, ļauj nākotnē skatīties ar lielām cerībām,” uzsvēra M. Kučinskis.

M. Kučinska valdība tika apstiprināta 2016. gada 11. februārī, un dienā, kad uz pirmo sēdi sanāks 13. Saeima, apritēs šīs valdības 1000. diena. Šī ir bijusi ilglaicīgākā viena termiņa valdība Latvijas vēsturē.

Ministru prezidenta uzruna par valdības 1000 dienās paveikto: teksts / video.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI