DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ventspilī taps vienots valsts pārvaldes iestāžu klientu apkalpošanas centrs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabinetā apstiprināts Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un VAS “Valsts Nekustamie īpašumi” sadarbības projekts, kas paredz vienota klientu centra izveidi Kuldīgas ielā 2, Ventspilī, pielāgojot to vairākām institūcijām - Valsts Ieņēmumu Dienestam, Nodarbinātības Valsts Aģentūrai, Valsts Sociālās Apdrošināšanas Aģentūrai, Valsts Darba Inspekcijai, kā arī Ventspils Pilsētas Pašvaldībai. Līdz ar projekta ieviešanu visi pieprasītākie valsts un pašvaldību pakalpojumi Ventspilī būs pieejami vienuviet.

Ēka atrodas aptuveni 100 m attālumā no Ventspils autoostas (Kuldīgas ielā 5, Ventspilī), līdz ar to tiks arī nodrošināta vienkārša un ērta piekļuve klientu centram ar sabiedrisko transportu ne tikai pilsētas, bet arī visiem novada iedzīvotājiem. Plānots, ka klientu centrā strādās ap 100 darbiniekiem.

“Sadarbībā ar VARAM ieviešam “vienas pieturas” principu valsts un pašvaldību pakalpojumu sniegšanā, kas ir viens no efektīvas publiskās pārvaldes piemēriem. Jaunais klientu centrs Ventspils pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotājiem nodrošinās visu pieprasītāko valsts un pašvaldību iestāžu pieejamību vienkopus un uzlabos apmeklētāju apkalpošanas kvalitāti. Vienlaikus tiks sakārtots, kopš 2011. gadā pamests īpašums pretī Ventspils 1. ģimnāzijas ēkai”, atklāj “Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Ēka Kuldīgas ielā 2, Ventspilī ir atjaunojama un tiks saglabāta kā kultūrvēsturisks piemineklis – pielāgojot ēku valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām, vienlaikus tiks nodrošināta tās kultūrvēsturiskās vērtības saglabāšana.

Pielāgojot ēku Kuldīgas ielā 2, Ventspilī, klientu centra izveidei valsts institūciju vajadzībām, tiks palielināta tās platība – papildu administratīvajai ēkai 1194,5 m2 platībā, tiks īstenota jaunas piebūves 717,6 m2 platībā būvniecība un veikta ēkai pieguļošās teritorijas sakārtošana. VID plānots iznomāt 895,76 m2 telpu platības. NVA, VSAA un VDI plānots iznomāt 919,50 m2 telpu platības, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldībai plānots iznomāt 96,84 m2 telpu platības.

Plānojot institūcijām nepieciešamo telpu platības, tajās izvietojamo darbinieku skaits plānots tā, lai nodrošinātu valsts pārvaldes iestāžu pieejamību reģionos, kā arī ņemot vērā Valsts pārvaldes reformu plānu 2020. gadam.

Projektu pilnībā ir plānots īstenot līdz 2022. gada 31. decembrim. Plānotās projekta īstenošanas izmaksas ir nepilni 5 miljoni euro. Tās plānots no VNĪ finanšu resursiem un pēc būvniecības projekta īstenošanas tie tiks segti ilgtermiņa nomas veidā 30 gadu periodā.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā “100 adreses Latvijas simtgadei”, aptuveni 135 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu vairāk nekā 10 milj. m2 platībā. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI