DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2018
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valsts dzimšanas dienā Alūksnē pasniegs piecas “Sudraba zīles”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Latvijas valstij aprit simtā gadadiena. Alūksnes novadā šos svētkus svinēsim plaši, un arī novada centrā, Alūksnē, 18. novembrī būs vairāki simtgadei veltīti pasākumi, tādēļ aicinām ikvienu novada iedzīvotāju piedalīties svētku aktivitātēs un visiem kopā svinēt mūsu valsts dzimšanas dienu.

Latvijas simtgades svētku svinības 18. novembrī Alūksnē sāksies jau pulksten 13.00 ar ekumēnisku dievkalpojumu Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pulksten 14.30 Alūksnes Kultūras centrā ikvienu aicinām uz valsts jubilejas pasākumu “Es esmu Latvija”, ko ar muzikālo sniegumu kuplinās leģendārais ansamblis “Menuets”. Šajā pasākumā Alūksnes novada pašvaldības augstākais apbalvojums “Sudraba zīle” nonāks pie piecām īpašām personām, kuru devums Alūksnes novadā pamanīts un novērtēts.

Šogad nominācijā “Kultūra” apbalvojumu saņems Alsviķu Kultūras nama vadītāja, aktīva dažādu sabiedrisku norišu rīkotāja un atbalstītāja Marina Ramane par nerimstošu enerģiju Alsviķu pagasta kultūras norišu organizēšanā, nozīmīgu devumu nozares attīstībā Alūksnes novadā.

Nominācijā „Medicīna” pašvaldības augstākais apbalvojums piešķirts mediķei, daudzu novada iedzīvotāju ģimenes ārstei Ausmai Miningai par nozīmīgu profesionālu devumu Alūksnes novada iedzīvotāju veselības aprūpē un medicīnas profesijas prestiža celšanā.

Nominācijā „Sabiedrība” apbalvojumu pasniegs bijušajai skolotājai, arvien aktīvai, līdzcilvēkus mīlošai un vēsturiskos notikumus cienošai alūksnietei Vizmai Orlovskai par aktīvu un pašaizliedzīgu sabiedrisko darbību, sirdssiltumu un atbalstu līdzcilvēkiem.

Nominācijā “Izglītība” “Sudraba zīle” skolēnu ļoti mīlētai un cienītai izcilai mūzikas pedagoģei, Alūksnes pilsētas sākumskolas un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotājai Inai Perevertailo par profesionalitāti un inovatīvu pieeju Alūksnes novada jauniešu muzikālajā izglītībā.

Nominācijā “Tautsaimniecība” apbalvojumam “Sudraba zīle” ar Latvijas amatniecības kameras maiznieka amata meistara un vēl vairāk nekā 160 cilvēku parakstiem ieteikts un apbalvojumu saņems Alūksnes Maizes kombināta kolektīvs - par ilggadīgu darbu un noturīgu kvalitāti ražošanā, saglabājot un attīstot maizes cepšanas tradīciju Alūksnes novadā.

Aicinām ikvienu apmeklēt svinīgo valsts simtgades pasākumu Alūksnē un sumināt Alūksnes novada pašvaldības apbalvojuma “Sudraba zīle” saņēmējus.

Svētku svinības turpināsies vakarā, kad no pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā Tautas lietišķās mākslas studija “Kalme” kopā ar Alūksnes muzeju aicina uz radošām darbnīcām ar līdzdarbošanos, kurās varēs apgūt cimdu rakstu veidošanu. Būs arī skaistāko rakstaino cimdu parāde un tirdziņš.

No pulksten 20.00 pie Alūksnes Kultūras centra, bet sliktu laika apstākļu gadījumā – Kultūras centrā, ikvienu novada iedzīvotāju aicinām uz tautas sadziedāšanos “Latvietim tīk dziedāt”, kad spēka dziesmas Latvijai izdziedāsim kopā ar novada mūziķiem un dziedošajiem tautas mākslas kolektīviem.

Pēc tam, pulksten 21.00, pie Alūksnes Kultūras centra būsim visi kopā Latvijas valsts simtās dzimšanas dienas vakarā, dziedot mūsu valsts himnu un sveicot Latviju ar svētku uguņošanu.

Svētku dienā būs atvērts arī Alūksnes muzejs, kas no pulksten 10.00 līdz 14.00 aicina bez maksas apmeklēt muzeja ekspozīcijas un izveidot savu amuletu ar spēka zīmi.

Ieeja uz visiem valsts svētku pasākumiem ir bez maksas.

Aicina dāvināt dūraiņus

Gaidot Latvijas valsts simto dzimšanas dienu, Alūksnes un Apes novada fonds un Alūksnes novada pašvaldība aicina ikvienu iesaistīties akcijā “Labestības cimdi”. Ja vēlaties kādam dāvināt dūraiņus, piedalieties akcijā un līdz 15. novembrim aiznesiet cimdus uz Alūksnes un Apes fondu, Dārza ielā 8A. Akcijā dāvināto dūraiņu izloze notiks sadziedāšanās koncerta laikā.

Arī tad, ja dūraiņus nedāvināt, uz valsts svētku vakara pasākumiem aicinām ikvienu nākt, tērpjot rokas siltos rakstainos dūraiņos.

Drošības apsvērumu dēļ būs ierobežojumi pirms salūta un tā laikā

Informējam, ka sakarā ar svētku uguņošanu, kas notiks no Pilssalas pretim Alūksnes Kultūras centra stāvlaukumam, būs būtiski ierobežojumi, kur drošības apsvērumu dēļ pirms uguņošanas un tās laikā drīkstēs atrasties cilvēki. Lūdzam ņemt vērā, ka vienu stundu pirms salūta, tātad, no pulksten 20.00 līdz uguņošanas beigām, aptuveni pulksten 21.30, jebkādai satiksmei (tajā skaitā gājējiem) būs slēgti abi Pilssalas tilti (Tempļakalna ielas gājēju tilts un Pilssalas tilts). Cilvēki šajā laikā nedrīkstēs atrasties arī Pilssalas teritorijā. Tā kā uguņošana notiks arī pa krasta līniju un ūdenī, slēgts būs arī Alūksnes ezera iekšezers.

Aicinām iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret drošības nosacījumiem, kas ir ļoti nozīmīgi uguņošanas laikā, un saplānot savu pārvietošanos pa citiem maršrutiem.

Sakarā ar svētku svinībām transportlīdzekļu kustība būs slēgta arī Brūža ielas posmā no Skolas ielas līdz Alūksnes Kultūras centram no pulksten 17.00 līdz pasākuma beigām ~ pulksten 23.00.

Latvijas 100. dzimšanas dienas svinības Alūksnē 18. novembrī

13.00 Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā ekumēnisks svētku Dievkalpojums

14.30 Alūksnes Kultūras centrā Valsts jubilejas pasākums “Es esmu Latvija”: Alūksnes novada pašvaldības apbalvojuma “Sudraba zīle” pasniegšanas ceremonija, leģendārās grupas “Menuets” koncerts

19.00 Alūksnes Kultūras centrā radošās darbnīcas ar līdzdarbošanos, cimdu tirdziņš un parāde kopā ar TLMS “Kalme” un Alūksnes muzeju                

20.00 pie Alūksnes Kultūras centra kopīga sadziedāšanās “Latvietim tīk dziedāt” ar Alūksnes mūziķiem un amatierkolektīviem, akcijas “Labestības cimdi” izloze

21.00 pie Alūksnes Kultūras centra kopīga himnas dziedāšana, svētku salūts

Ieeja uz visiem pasākumiem bez maksas.

Aicinām uz vakara pasākumiem ierasties rakstainos dūraiņos.     

Ja vēlies kādam dāvināt dūraiņus, piedalies akcijā “Labestības cimdi” un aiznes tos līdz 15. novembrim uz Alūksnes un Apes fondu, Dārza ielā 8A.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI