DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Saeimā atklāj jauniešu fotokonkursa “Es = Latvija” uzvarētāju darbu izstādi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilma Kupcova

Atklājot izstādi, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pauda gandarījumu, ka, uzlūkojot izstādītās fotogrāfijas, varam redzēt – skaistums dzīvo ne tikai vērotāja acīs, bet arī sirdī, un pateicās konkursa dalībniekiem par to, ka viņi Latviju saskata skaistu, stipru, mīl valsti un ir tās patrioti.  Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka esam laimīga paaudze, jo varam piedzīvot savas valsts simtgadi, un aicināja visus ar saviem darbiem veidot Latviju arvien skaistāku. 

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka konkursa uzvarētāju darbi būs aplūkojami arī 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī, kur notiks Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai veltītā Saeimas svinīgā sēde. 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, uzrunājot fotokonkursa uzvarētājus, pauda gandarījumu, ka ir cilvēki, kuri tik veiksmīgi prot paust savas emocijas caur fotogrāfiju. 

Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš pasniedza Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes īpašās balvas. Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs pasniedza Jaunsardzes un informācijas centra balvas, savukārt bijušais NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube - Valsts aizsardzības un patriotisma fonda “Namejs” balvu. Bijušais NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots pasniedza Latvijas Ģenerāļu kluba balvu. 

Šodien Saeimā tika sveikti fotokonkursa uzvarētāji: Signija Jeste un Oskars Ozoliņš no Rīgas Stila un modes tehnikuma, Ilma Kupcova no Daugavpils Universitātes, Miks Zaķis no Talsu novada vakara un neklātienes vidusskolas, Lija Jēgere no Jaņa Rozentāla mākslas skolas, Annija Neretniece no Salacgrīvas vidusskolas, Kristiāna Mame no Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolas, Linda Katrīna Isada no Brocēnu vidusskolas, Elīna Bērziņa no Aknīstes vidusskolas un Dāvids Birulis. 

Viesojoties Saeimā, jaunieši devās ekskursijā pa parlamentu, kā arī apmeklēja Saeimas Aizsardzības komisiju. Pēc viesošanās parlamentā konkursa uzvarētāji apmeklēja Ādažu militāro bāzi. 

Kopumā konkursam 64 autori pieteica 157 darbus. Fotokonkursu organizēja Saeima, savukārt to rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes un informācijas centru. 

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un Lāčplēša dienu, kā arī, lai veicinātu patriotismu un nacionālo apziņu, jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem bija aicināti piedalīties fotokonkursā “Es = Latvija”. Konkursam varēja iesūtīt pašu uzņemtas fotogrāfijas, kurās attēlota piederības sajūta Latvijai, cildinot mūsu valsts dabas skaistumu, kultūras daudzveidību, patriotisma tradīcijas un valsts simbolus. 

Konkursa uzvarētāju darbi: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157699072383402 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI