DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima ratificē Latvijas un Igaunijas līgumu par iedzīvotāju reģistrā iekļauto datu apmaiņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 1.novembrī, otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, ar kuru ratificēts Latvijas un Igaunijas valdību līgums par iedzīvotāju reģistrā iekļauto datu apmaiņu. Līgums paredz noteikt datu apjomu, ar kuru apmainās abu pušu iedzīvotāju reģistri, lai nodrošinātu, ka tajos iekļautie dati ir aktuāli, kvalitatīvi un pilnīgi.

Tiesiskais regulējums Latvijā noteic pienākumu personai sniegt ziņas Pilsonības un migrācijas pārvaldei par sevi, saviem nepilngadīgajiem bērniem un personām, kas atrodas tās aizbildnībā vai aizgādnībā. Gadījumos, kad persona, kurai ir Latvijas valstiskā piederība, uzturas ārpus Latvijas, tai ir pienākums paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei savas dzīvesvietas adresi ārvalstīs, kā arī citas izmaiņas reģistrā iekļautajās ziņās. Taču personas ne vienmēr ziņo par šīm izmaiņām, tādēļ nereti reģistra ziņas var nebūt aktuālas.

Gadījumos, kad persona nav sniegusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei noteiktās ziņas, pārvalde ziņas reģistrā var aktualizēt, pamatojoties uz tās rīcībā esošajiem dokumentiem. Jau līdz šim Latvijas un Igaunijas atbildīgās iestādes ir apmainījušās ar reģistrētajiem datiem, taču šī apmaiņa notikusi uz atsevišķu pieprasījumu vai iestāžu iniciatīvas pamata. Līdz ar līguma noslēgšanu sagaidāma savlaicīga datu apmaiņa, tādējādi nodrošinot pilnvērtīgu valstspiederīgo uzskaiti, teikts likumprojekta anotācijā.

Līgums paredz datu apjomu, ar kuru apmainās Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju reģistri. Tāpat tajā atrunāta informācijas apmaiņas un ar to saistīto izdevumu segšanas kārtība. Līgums paredz, ka datu apmaiņa notiks elektroniski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI