DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

ASV vēstniecība atklās izstādi Baltijas valstu un ASV-Baltijas valstu attiecību simtgades svinēšanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 1. novembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3, 1. stavā, ātrijā), tiks izvietota izstāde, kas ir veltīta Baltijas valstu un ASV-Baltijas valstu attiecību simtgadei. Izstāde būs apskatāma līdz 24. novembrim.

Izstāde akcentē ASV un Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas – diplomātisko attiecību vēstures mirkļus. Izstādi izveidoja Apvienotā Baltijas Amerikas nacionālā komiteja (ABANK) un tās mātesorganizācijas – Igaunijas Amerikas Nacionālā padome (EANC), Amerikas Latviešu apvienība (ALA) un Lietuvas Amerikas padome (LAC) pēc ASV Valsts departamenta lūguma un sākotnēji tika atklāta 2018. gada jūnijā, ASV Diplomātijas centrā, ASV Valsts departamenta ēkā. Izstāde aptver trīs nozīmīgus periodus Baltijas vēsturē un sniedz pārskatu par diplomātisko attiecību attīstību starp ASV un Baltijas valstīm un atzīmē Baltijas nāciju aktīvo lomu mūsdienu pasaulē.

“Es ceru, ka, atzīmējot Latvijas simtgadi, cilvēki apmeklēs Nacionālo bibiliotēku, Gaismas pili un veltīs laiku, lai aplūkotu izstādi, kurā atspoguļota simtgadu vēsture,” sacīja ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita. Lielās depresijas, karu un okupācijas laikā mūsu transatlantiskā apņemšanās vienam pret otru nav svārstījusies. Samnera Velsa deklarācija bija spēcīgs un simbolisks šīs apņemšanās piemērs. Atzīmējot mūsu draudzības simts gadus, es sagaidu, ka ASV un Latvija turpinās būt sabiedrotie, partneri un draugi, lai stiprinātu mūsu kopējās vērtības, drošības intereses un vienotu nākotnes redzējumu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI