DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Kontaktbirža - lieliska iespēja satikties ražotājiem un ēdinātājiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aicinām uz "Lauku Ceļotāja" un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) organizēto semināru - kontaktbiržu "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam", kas norisināsies 8. novembrī “Kalnmuižas pilī”, Kandavas novadā.

Pasākuma pirmajā daļā "Lauku ceļotāja" valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele klātesošos iepazīstinās ar asociācijas aktualitātēm: 2018.gada uzņēmēju aptaujas rezultātiem; likumdošanas jaunumiem; iniciatīvām par godīgu uzņēmējdarbības konkurenci reģionos u.c. (Lūdzu, aizpildiet uzņēmējdarbības aptaujas anketu par 2018. gadu, ja līdz šim to vēl neesat izdarījuši. Rezultāti tiks atspoguļoti semināra laikā kā arī nodoti medijiem. APTAUJAS ANKETA.)

Turpinājumā divi šefpavāri - Raimonds Zommers un Māris Astičs dalīsies savā pieredzē un diskutēs par vietējās pārtikas nozīmi ēdienkartēs un līdzšinējās sadarbības pieredzi ar pārtikas produktu ražotājiem. Pirmās daļas noslēgumā virtuālā tirgus svaigi.lv saimniece Diāna Dzindule stāstīs par savu pieredzi vietējās pārtikas produktu izplatīšanā un sadarbībā ar ražotājiem.

Dienas otrajā daļā ir paredzēta kontaktbirža, kuras iesākumā dalībniekiem – ražotājiem tiks dotas 3-4 minūtes uzņēmuma prezentēšanai. Turpinājumā ēdinātāji meklēs “savus” ražotājus un otrādi tīklošanās nolūkos, lai viens otru iepazītu.

Asnāte Ziemele, LLTA “Lauku Ceļotājs” prezidente: “Projekta ietvaros mērķtiecīgi mēģinām savest kopā jebkuru Latvijas ražotāju ar gala patērētāju, šajā gadījumā ar ēdinātājiem. Lai viss labais, kas tiek audzēts un lolots no Latvijas laukiem nonāktu vislabāko restorānu ēdienkartēs un apmeklētāju šķīvjos. Tikai satiekoties, komunicējot, piedāvājot un redzot reālu produktu, tas var nonākt līdz patērētājam. Tāpēc lēnām soli pa solītim mums ir jāsaved šīs abas ieinteresētās puses kopā, lai visi iesaistītie būtu apmierināt - gan pārtikas ražotājs, kurš savu darbu dara no sirds, gan patērētājs, kurš ir atradis savu ražotāju, izplatītāju, pārdevēju, lai varētu savā ēdienkartē nodrošināt labāko sastāvu no Latvijas lauku veltēm.”

Pasākumā aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.                  

Dalība: LC biedriem, kontaktbiržas dalībniekiem, mediju pārstāvjiem - bez maksas.

Citiem interesentiem līdzmaksājums 20 EUR (pusdienām).

Reģistrācija pasākumam līdz 2. novembrim AIZPILDOT ANKETU!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI