DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Satversmes tiesā viesojas Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvās studiju programmas dalībnieki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satversmes tiesas padomnieki Kristaps Tamužs un Uldis Krastiņš ar Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvās studiju programmas dalībniekiem.

FOTO: Satversmes tiesas arhīvs

Piektdien, 26. oktobrī, Satversmes tiesu apmeklēja Rīgas Juridiskās augstskolas intensīvās studiju programmas dalībnieki no Austrumeiropas, Balkānu un Centrālāzijas valstīm. Satversmes tiesā viesus uzņēma Satversmes tiesas padomnieki Kristaps Tamužs un Uldis Krastiņš. Padomnieki dalībniekiem sniedza ieskatu Satversmes tiesas vēsturē un tās kompetencē, skaidrojot Satversmes tiesas lomu Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts konstitucionālajā iekārtā.

Kristaps Tamužs pievērsās jautājumiem, kas saistīti ar Satversmes tiesas procesa efektivitāti, vēršot dalībnieku uzmanību uz Satversmes tiesas likumā noteiktajiem procesuālajiem termiņiem. Savukārt Uldis Krastiņš dalībniekiem stāstīja par Satversmes tiesas jaunākajiem spriedumiem, tajos iekļautajām atziņām un šo spriedumu nozīmīgumu.

Tikšanās noslēgumā dalībnieki uzdeva interesējošos jautājumus, kā arī dalījās savā pieredzē par dažādiem konstitucionālo tiesību aspektiem. Īpašu interesi viņi izrādīja par Satversmes tiesas nolēmumu izpildi, kā arī par Satversmes tiesas un likumdevēja kompetenču nošķiršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI