DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

CSP saņem atzinību par augstu sniegumu valsts pārvaldes digitalizācijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

CSP Informācijas un komunikācijas departamenta direktora vietniece Gundega Kuzmina (centrā) saņem atzinību no VARAM valsts sekretāra Rinalda Muciņa un VARAM Elektronisko pakalpojumu nodaļas vecākās konsultantes Lienes Strazdiņas.

25. oktobrī Cēsīs notikušajā forumā “Datos balstīta nācija” Centrālā statistikas pārvalde e-indeksa uzvarētāju apbalvošanā saņēma atzinību par augstu sniegumu valsts pārvaldes digitalizācijāE-indekss mēra iestāžu e-pārvaldes iespēju pielietošanu, kā arī sniegto e-pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Šo balvu piešķir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). 

“Latvijas Universitāte pastāvīgi izmanto Centrālās statistikas pārvaldes datus. Mūsu studenti un pētnieki ikdienā lieto daudzveidīgos statistikas datus, piemēram, par demogrāfiju, migrāciju, teritoriju statistiku u.c., bez kuriem pētījumus nevarētu veikt. Atvērtie dati paver daudz plašākas sadarbības iespējas,” pauž LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes dekāne, profesore Zaiga Krišjāne. 

E-indeksa mērījumus 2014. gadā aizsāka Lattelecom sadarbībā ar VARAM un nozares ekspertiem. Tas analizē iestādes sniegumu šādās jomās: saziņa ar sabiedrību un līdzdalība, piemēram, e-līdzdalības iespējas tīmekļa vietnē, komunikācija sociālajos tīklos, tīmekļa vietnes atbilstība mobilajai lietotnei, tīmekļa vietnes lietojamība; klientu apkalpošana un atbalsts; atvērto datu pieejamība; pakalpojumu nodrošināšana un iestādes iekšējie procesi, kā arī starpiestāžu sadarbība. 2015. gadā CSP uzvarēja e-indeksa valsts iestāžu kategorijā. 

Valsts iestāžu e-indeksa mērījumā 2017. gadā iekļautas 13 ministrijas un 79 iestādes. Valsts iestāžu kategorijā šogad par līderi atzīts Lauku atbalsta dienests, bet starp ministrijām – Ekonomikas ministrija. Papildu informācija par Latvijas e-indeksu vietnē www.eindekss.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI