DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Kompetences centriem pieejami 37 miljoni eiro no ERAF

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kompetences centriem jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai un ieviešanai ražošanā projektu atlases ceturtajā kārtā pieejami vairāk nekā 37,6 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Uz ERAF līdzfinansējumu komersantu konkurētspējas paaugstināšanai, veicinot pētniecības un rūpniecības sektora sadarbību, varēs pretendēt kompetences centri – sabiedrības ar ierobežotu atbildību vai biedrības, kas apvieno vismaz piecus savstarpēji nesaistītus nozares komersantus vai atzītas lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības.

Kompetences centri ar ERAF atbalstu koordinēs pētniecības projektus -  veicinās sadarbību gan vietējā, gan starptautiskā līmenī, tīklošanos, informācijas un zināšanu apmaiņu, tādējādi attīstot jaunus vai būtiski uzlabo esošos produktus un tehnoloģijas viedās specializācijas jomās. Komersanti kompetences centros granta veidā varēs saņemt atbalstu rūpnieciskajiem pētījumiem, eksperimentālajām izstrādēm, kā arī tehniski ekonomiskajai priekšizpētei pētniecības projektiem, kuru kopsumma pārsniedz 250 000 eiro.

Atbalstu kompetences centros varēs saņemt mazie, vidējie un lielie komersanti, kā arī pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas šādās jomās:

  • zināšanu ietilpīga bioekonomika – inovatīvi risinājumi lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā; biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas;
  • viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas – viedie materiāli;
  • viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas – modernas ražošanas tehnoloģijas un inženiersistēmas;
  • informācijas un komunikāciju tehnoloģijas – aparātbūve (elektronika);
  • informācijas un komunikāciju tehnoloģijas – informācijas un komunikāciju tehnoloģijas; viedā enerģētika.

Paredzēts, ka kopumā kompetences centru programmas ietvaros līdz 2023. gada nogalei atbalstu granta veidā būs saņēmuši 123 komersanti.

Ceturtajā projektu atlases kārtā kompetences centriem pieejams ERAF finansējums 37 664 892 eiro apmērā. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra kompetenču centru pieteikumus finansējuma saņemšanai pieņems līdz š.g. 22. novembrim.

Informatīvu atbalstu par projekta iesnieguma sagatavošanas jautājumiem var saņemt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, piesakoties uz individuālām konsultācijām vai sūtot jautājumus uz atlase@cfla.gov.lv, vai zvanot: 29601853 (Sanita Čekanovska).

ERAF atbalsts kompetences centriem projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība"  1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI