DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izstāde “Prezidentu spēles. Valmiera 100 gados”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras muzeja Izstāžu nama Velvju zālēs 2.novembrī plkst.16.00 tiks atklāta izstāde “Prezidentu spēles. Valmiera 100 gados” – par notikumiem, procesiem un personībām Valmierā no 1918.gada, kad tika proklamēta Latvijas Republika, līdz mūsdienām.

Izstāde ir stāsts par politiskām, diplomātiskām, ideoloģiskām, saimnieciskām un ekonomiskām “spēlēm”, kurās piedalās valstu vadītāji, bet ietekmi jūt ikviens iedzīvotājs. Versaļas miera līgums 1919.gadā, Molotova – Ribentropa pakts 1939.gadā spilgti parādīja lielvalstu “spēlēšanos”, lemjot par daudzu cilvēku likteni.

Izstāde vēsta par piedzīvoto Valmierā 100 gados, laika līniju iezīmējot Latvijas Valsts prezidentiem. Atsevišķos stāstos atklājas Latvijas proklamēšana, teritoriālās pārmaiņas Valmierā, arhitektūra, kultūra, sabiedrības dzīve, kā arī ideoloģiski, politiski un sociāli nozīmīgās norises. Liela loma vienmēr bijusi harizmātiskām personībām, kuras sniedz ieguldījumu gan pilsētas, gan valsts attīstībā, tomēr šoreiz biogrāfiskiem stāstiem atvēlēta sekundāra loma.

Izstādē izmantoti materiāli no Latvijas Kara muzeja, Valmieras un Limbažu muzejiem, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva,  Valmieras zonālā valsts arhīva un privātkolekcijām.

Izstāde apskatāma līdz 2020.gada 31.decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI