DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas pārstāvji veic bruņojuma kontroles inspekciju Baltkrievijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 16. līdz 18. oktobrim četri Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji Eiropas Drošības un sadarbības drošības organizācijas (EDSO) ietvaros un saskaņā ar Vīnes dokumentu veica bruņojuma kontroles inspekciju Baltkrievijā.

Inspekcija tika veikta Baltkrievijas bruņoto spēku 120. Atsevišķajā mehanizētajā brigādē, lai pārliecinātos, vai ikgadējā ziņotā vispārējā militārā informācija par šo vienību atbilst iesniegtajam.

Lai palielinātu atklātumu un uzticību kaimiņvalstu starpā, 2004. gadā Latvija un Baltkrievija noslēdza divpusēju vienošanos par papildu uzticības un drošības pasākumiem. Šī vienošanās paredz papildu bruņojuma kontroles vizīšu uzņemšanu, detalizētāku informācijas apmaiņu par bruņotajiem spēkiem, ekspertu tikšanos un militāro mācību apmeklējumus.

EDSO ietvaros un saskaņā ar Vīnes dokumentu, kam pakārtota arī Latvijas un Baltkrievijas divpusējā vienošanās, Latvija katru gadu uzņem pārējo EDSO dalībvalstu pārstāvjus, kas ierodas Latvijas bruņoto spēku vienībās, lai veiktu militārās inspekcijas un novērtējuma vizītes. Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā.

Analoģiski arī Latvija veic bruņojuma kontroles inspekcijas un novērtējuma vizītes pārējās EDSO dalībvalstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI