DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Uzbekistānā norisinās Latvijas konsulāro amatpersonu reģionālās mācības vīzu jautājumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 18. un 19. oktobrī Taškentā, Uzbekistānā, notiek Latvijas konsulāro amatpersonu reģionālās mācības vīzu jautājumos. Mācības tiek organizētas sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, izmantojot Eiropas Savienības Iekšējā drošības fonda līdzekļus, kā projekta “Konsulāro amatpersonu reģionālo apmācību nodrošināšana par ES vienoto vīzu izsniegšanas politiku, atbilstoši Eiropas Vīzu kodeksa prasībām” pirmais posms triju gadu ciklā.

Mācības pulcē Latvijas konsulārās amatpersonas no Amerikas Savienotajām Valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Apvienotās Karalistes, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Ēģiptes, Francijas, Gruzijas, Indijas, Izraēlas, Japānas, Kanādas, Kazahstānas, Ķīnas, Krievijas, Polijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Zviedrijas – valstīm, kurās Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības pieņem vīzu pieteikumus ieceļošanai Šengenas telpā.

Saglabājoties mainīgajai drošības situācijai pasaulē, mācību laikā īpaša uzmanība tiks veltīta nelegālās migrācijas riskiem, ar ko ikdienā saskaras amatpersonas darbā ar vīzu pieprasījumiem. Vienlaikus mācībās tiks apskatīti aktuālie jautājumi Eiropas Savienības vīzu politikas un Latvijas migrācijas politikas jomā, kā arī personas datu aizsardzības tēma vīzu pieteikumu apstrādes procesā. Ņemot vērā Latvijas augstākās izglītības eksportu, mācību laikā plānots pievērsties arī tematam par ārvalstu studentu atlasi, ieceļošanu un uzturēšanos Latvijā.  

Kā lektori mācībās piedalīsies eksperti no Ārlietu ministrijas, Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā, Valsts robežsardzes, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Datu valsts inspekcijas un biedrības “Augstākās izglītības eksporta apvienība”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI