DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Deputāti diskutēs par alkoholisko dzērienu aprites kontroli Rīgā; neplāno rosināt izmaiņas alkohola tirdzniecības laika regulējumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 18. oktobrī plkst. 13.00, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti skatīs jautājumu par alkoholisko dzērienu aprites kontroli Rīgā, īpaši pievēršot uzmanību pilsētas mikrorajoniem. Jautājums iniciēts, jo pašvaldība saņēmusi daudzu rīdzinieku sūdzības par mazo veikaliņu un kafejnīcu darbību pilsētas apkaimēs.

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais: “Skatīsim arī jautājumu par mazajiem veikaliņiem tā saucamajos guļamrajonos, kuri kafejnīcu statusā tirgo alkoholu visu diennakti. Daudzās sūdzības un aptaujas rāda, ka vietējiem iedzīvotājiem tiek traucēts naktsmiers, kā arī sabiedriskā kārtība. Tādēļ šajā komitejas sēdē uzklausīsim dažādus priekšlikumus no speciālistu puses šādu veikalu – kafejnīcu darbības ierobežošanai. Uzreiz vēlos pateikt, ka nav runa par alkohola tirdzniecības laika ierobežojuma izmaiņām visā pilsētā, kā tas izrauti no konteksta izskanējis dažos plašsaziņas līdzekļos. Šobrīd pašvaldībai nav plānu rosināt šāda veida izmaiņas, tas prasītu rūpīgu un vispusīgu priekšlikuma izpēti, kāda šobrīd nav veikta.”

Saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta no pulksten 22.00 līdz 8.00, izņemot tādas mazumtirdzniecības vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti tikai izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas, kā arī beznodokļu tirdzniecības veikalus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI