DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiek Jūras spēku mācības “Mine Warfare Squadron exercise 182” un “PBEX 182”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 15. oktobra līdz 19. oktobrim Rīgas jūras līcī notiek Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mācības “Mine Warfare Squadron exercise 182” un Patruļkuģu eskadras mācības “PBEX 182”.

Mācībās  piedalās štāba un apgādes kuģis A-53 “Virsaitis”, pretmīnu kuģis M-06 “Tālivaldis”, Ūdenslīdēju komanda, Mīnu karadarbības taktiskā atbalsta centrs,  štāba un  apgādes kuģis A-90 “Varonis”, Patruļkuģu eskadras patruļkuģi P-05 “Skrunda”, P-06 “Cēsis”, P-08 “Jelgava”, KA-06 “Gaisma”, KA-07 ”Ausma” un KA-09 “Klints”.

Mācību mērķis ir pilnveidot Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras un Patruļkuģu eskadras resursu savietojamību un sadarbību, kā arī trenēt sadarbību ar Gaisa spēkiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, un pilnveidot personāla zināšanas eskadras līmeņa mācību vadīšanā un plānošanā.

Tāpat mācību laikā trenēs iegremdēšanās operācijas, patrulēšanu un citus jūrniecības elementus, kā arī pilnveidos NATO taktisko procedūru un standartu piemērošanu.

Militārās mācības “Mine Warfare Squadron exercise” un “PBEX” ir ikgadējas Jūras spēku mācības un tiek organizētās divas reizes gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI