DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents piedalīsies Eiropadomes un Āzijas-Eiropas samita darbā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Māris Kučinskis no trešdienas, 17. oktobra, līdz piektdienai, 19. oktobrim, uzturēsies Briselē, kur piedalīsies Eiropadomes sanāksmē, kā arī 12.Āzijas-Eiropas (ASEM) samitā.

Plānots, ka Eiropadomes darbā tiks spriests par jautājumiem, kas skar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit, aktualitātēm migrācijas jomā, kā arī iekšējo drošību.

Savukārt šā gada ASEM samita tēma ir “Globālie partneri globālajiem izaicinājumiem” un tā ietvaros plānots pārrunāt Āzijas un Eiropas savienojamības aspektus un tālākas sadarbības perspektīvas abu kontinentu starpā, lai nodrošinātu ilgtspējīgu attīstību, ierobežotu klimata izmaiņas, atbalstītu daudzpusējo tirdzniecības sistēmu, katastrofu seku novēršanu un menedžmentu, enerģijas drošību, pārtikas drošību un citus globāli nozīmīgus jautājumus. Eiropas un Āzijas savienojamības nostiprināšana ir būtiska arī no Latvijas interešu viedokļa transporta, digitālās savienojamības un izglītības nozarēs.

ASEM samits notiek reizi divos gados un tā ietvaros valstu un valdību vadītāji diskutē par ciešāku politisko, ekonomisku un kultūras sadarbību starp Eiropas un Āzijas valstīm. ASEM sadarbība tika aizsākta 1996. gadā, lai veidotu Eiropas un Āzijas partnerību. ASEM ir daudzpusējs dialogs starp ES un Āzijas valstīm, kas aptver ekonomiskās sadarbības jautājumus, cilvēktiesības, likumības principu īstenošanas pilnveidošanu, kā arī tādas sfēras kā globālie veselības apdraudējumi, ilgtspējīga attīstība, klimata izmaiņas, enerģētika, starpkultūru un starp-konfesiju dialogs, nodarbinātība un izglītība. Latvija ASEM dialogam pievienojās 2004.gadā, iestājoties ES.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI