DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Austrumu partnerību ir nepieciešams uzturēt kā Eiropas Savienības ārpolitikas prioritāti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 15. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā, kuras laikā ES ārlietu ministri pārrunāja gatavošanos 18. oktobra Eiropadomei, kā arī notikumus Venecuēlā, īpaši pievēršot uzmanību humanitārajai situācijai valstī, migrācijas krīzei un tās ietekmei uz kaimiņvalstīm. Notika ministru viedokļu apmaiņa par situāciju Centrālāfrikas Republikā.

Pēc Ārlietu padomes ES ārlietu ministri tikās ar Austrumu partnerības valstu ārlietu ministriem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus Austrumu partnerības politikā, tostarp plānojot politikas desmitgades atzīmēšanu.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs klātesošajiem pauda pārliecību, ka Austrumu partnerību ir nepieciešams uzturēt kā Eiropas Savienības ārpolitikas prioritāti, turklāt tai ir jābūt vienotai. “Latvija aicina Austrumu partnerības valstis sniegt ilglaicīgus reformu rezultātus, kas ir vērsti uz vitāli svarīgām reformām tādās jomās kā tieslietas, ekonomika, korupcijas apkarošana un dzimumu līdztiesība. Ir nepieciešams arī stiprināt sadarbību ar pilsonisko sabiedrību un jāstiprina partnervalstu kapacitāte cīņai pret dezinformāciju un hibrīdo apdraudējumu, īpaši tuvojoties vēlēšanām Gruzijā, Moldovā un Ukrainā,” pauda E. Rinkēvičs.

Informācijai:

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI