DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica ar Albānijas delegāciju pārrunā iespējas sadarbības veicināšanai starp abām valstīm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 15. oktobrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Albānijas Republikas Eiropas un ārlietu ministra vietnieku ekonomiskajos jautājumos Etjenu Džafaju (Etjen Xhafaj), kurš Latvijā ieradies darba vizītē. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Albānijas divpusējās attiecības, drošības politikas jautājumus un Albānijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā, kā arī situāciju Rietumbalkānos.

Ārlietu ministrijas parlamentārā  sekretāre pauda Latvijas interesi attīstīt politisko dialogu, kā arī rast kopējas intereses tirdzniecības veicināšanai. Latvijas ekonomiskās attiecības ar citām reģiona valstīm iezīmē potenciālu intensificēt arī Latvijas un Albānijas ekonomisko sadarbību.

Tāpat tika pārrunāta sadarbība izglītības jomā. Z. Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka Latvija ir atvērta piedāvāt Albānijai savu ekspertīzi, un izteica gandarījumu par Albānijas pārstāvju dalību Rīgas Juridiskās augstskolas Padziļinātajā un Intensīvajā programmā.

Ņemot vērā, ka vizītes laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta iespējām paplašināt ekonomisko dialogu, Albānijas delegācijai plānota tikšanās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, kā arī ķīmiskās rūpniecības nozares uzņēmuma apmeklējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI