DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi pēdējās priekšvēlēšanu aģitācijas perioda dienās

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) atgādina par Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma noteiktajiem ierobežojumiem, kas stājas spēkā pēdējās priekšvēlēšanu aģitācijas perioda dienās, papildu jau spēkā esošajiem aizliegumiem.

Atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 7. panta pirmajai daļai, sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās ar 4. oktobri deputātu kandidātiem ir aizliegts izmantot valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku aģitācijas veikšanai.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 12. panta ceturtā daļa noteic, ka vēlēšanu dienā (vēlēšanu norises laikā) elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumos aizliegts iekļaut sabiedriskās domas aptaujas rezultātus par politisko partiju, to apvienību, vēlētāju apvienību vai atsevišķu deputātu kandidātu popularitāti.

NEPLP vērš to elektronisko plašsaziņas līdzekļu, kuri veido radio programmas, uzmanību uz Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 32. panta pirmo daļu, kas vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanu dienas aizliedz radio programmās izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu.

NEPLP atgādina, ka atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 32. panta trešajai daļai, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa veidoti diskusiju raidījumi nav uzskatāmi par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI