DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Trīs dienas pirms vēlēšanām: izsniegtas 7845 vēlētāju apliecības

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās turpinās 13. Saeimas vēlēšanu vēlētāju apliecību izsniegšana, un līdz 3. oktobrim ir izsniegtas 7845 apliecības. Jāatgādina, ka kopumā ir izgatavotas nedaudz vairāk nekā 60 tūkstoši vēlētāju apliecības.

Vēlētāja apliecība nepieciešama, lai 13. Saeimas vēlēšanas varētu piedalīties tie Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, kuri kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību jeb eID karti.

To var saņemt tajā PMLP nodaļā, kurā personai izsniegta personas apliecība. Vēlētāju apliecību izsniegšana notiks līdz pat 6. oktobrim (sestdienai). Šajā dienā PMLP nodaļas nodrošinās vēlētāju apliecību izsniegšanu līdz pulksten 16.30, bet Rīgas 1. nodaļa (Čiekurkalna 1. līnija) šo pakalpojumu nodrošinās līdz pulksten 19.30.

Jānorāda, ka vairākās PMLP nodaļās, kurās tas ir tehniski iespējams, rindu automātos ir izveidota iespēja saņemt atsevišķu numuriņu vēlētāja apliecības saņemšanai.

PMLP informē, ka līdz 25. septembrim balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem tika piedāvāta iespēja vēlētāja apliecību nosūtīt uz sev ērtāku PMLP nodaļu, un šo iespēju izmantoja 298 personas.

Atgādinām, ka 12. Saeimas vēlēšanām tika izgatavotas nedaudz vairāk nekā 27 tūkstoši vēlētāja apliecību, bet tās tika izsniegtas 5365 personām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI