DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

No rītdienas 58 Latvijas vēlēšanu iecirkņos varēs nodot balsi glabāšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No rītdienas līdz piektdienai 58 no 954 Latvijas vēlēšanu iecirkņiem dažas stundas dienā varēs nodot balsi glabāšanā 13.Saeimas vēlēšanās. Šo iespēju vēlētāji aicināti izmantot, ja šajās dienās izceļos uz ārvalstīm vai vēlēšanu dienā jāstrādā.

Balss nodošanas glabāšanā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti trešdien, 3. oktobrī, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 4. oktobrī, no pulksten 9.00 līdz 12.00 un piektdien, 5. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 16.00.

Vēlētājs, kurš nodevis balsi glabāšanā, drīkst balsot atkārtoti vēlēšanu dienā, taču tikai tajā iecirknī, kur nodevis balsi glabāšanā. Šī iemesla dēļ, nododot balsi glabāšanā, vēlēšanu aploksne ar vēlētāja balsojumu tiks ievietota īpašā reģistrācijas aploksnē, uz kuras tiks norādīts vēlētāja vārds, uzvārds un kārtas numurs balsotāju sarakstā. Apkopojot vēlēšanu rezultātus, līdzskaitīts tiks pēdējais – vēlēšanu dienā – izdarītais balsojums.

Centrālā vēlēšanu komisija atgādina, lai piedalītos Saeimas vēlēšanās, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarīs atzīmi – spiedogu – par dalību vēlēšanās. Vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība, lai piedalītos vēlēšanās līdz 6. oktobrim, jāizņem vēlētāja apliecība. Vēlētāja apliecību bez maksas var saņemt tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kur izdota vēlētāja personas apliecība.  

Balss nodošanas glabāšanā vēlēšanu iecirkņi ir izveidoti 37 Latvijas pašvaldībās, kurās ir vismaz 7500 vēlētāju. Vēlēšanu iecirkņu adreses, kur iespējams nodot balsi glabāšanā, var noskaidrot Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv vai pa tālruni 67049999.

13.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 6. oktobrī, un tajās var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs no pulksten 7.00 līdz 20.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI