DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrijā diskutē par bērnu drošības uzlabošanu sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai pievērstu uzmanību ar bērnu drošību saistītiem jautājumiem, otrdien, 2.oktobrī, Iekšlietu ministrijā notika sanāksme par bērnu drošību sabiedriskajā transportā. Sanāksmes dalībnieki analizēja Valsts policijas izstrādāto projektu - ceļvedi sabiedriskā transporta vadītājiem “Sabiedriskais transports un bērnu drošība” un diskutēja par papildus iespējamiem rīcības modeļiem bērnu drošības uzlabošanai.

Sanāksmi vadīja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, kura atzina: “Izmantojot sabiedrisko transportu, bērni nereti nonāk situācijās, kad viņu drošība tiek apdraudēta. Dažkārt bērni apmaldās, apjūk, aizmieg, brauc bez biļetes, iekļūst nejaušos konfliktos vai arī tiek izsēdināti no sabiedriskā transportlīdzekļa. Bērni ir vismazāk aizsargātā sabiedrības daļa, tādēļ ikvienam sabiedrības loceklim ir jāpievērš uzmanība bērnu drošības jautājumiem, neviens nedrīkst palikt vienaldzīgs, saskaroties ar situācijām, kad bērns atrodas apdraudējuma apstākļos.”

Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics klātesošos iepazīstināja ar septembrī klajā nākušo vecākiem domāto ceļvedi “Drošs ceļš uz skolu”, kā arī ar izstrādes procesā esošo ceļvedi sabiedriskā transporta vadītājiem “Sabiedriskais transports un bērnu drošība”. Klātesošie atzina, ka papildus vecāku un transporta vadītāju izglītošanai, atsevišķs skaidrojošais materiāls būtu nepieciešams arī līdzcilvēkiem, lai viņi zinātu kā rīkoties, piemēram, pamanot nepieskatītu raudošu bērnu sabiedriskajā transportā.

Ceļvedī, kas domāts sabiedriskā transporta vadītājiem, ar uzskatāmiem vizuāliem piemēriem būs aprakstīta ieteicamā rīcība, lai nodrošinātu bērnu drošību sabiedriskajā transportā. Tajā ir konkrētu situācijas apraksti, vēlamās rīcības modeļi, kā arī svarīga informācija, kas sabiedriskā transporta vadītājiem var būt noderīga konkrētos gadījumos. Pēc sanāksmes dalībnieku sniegto priekšlikumu apkopošanas, šis materiāls tiks izplatīts vietējo un starppilsētu sabiedriskā transporta vadītājiem.

Jāatgādina, ka pienākums rūpēties par bērniem drošiem apstākļiem īpaši attiecas uz valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, kā arī personām, kuras nodrošina sabiedrisku pakalpojumu sniegšanu, tajā skaitā sabiedriskā transporta vadītājiem, kontrolieriem, apsardzes darbiniekiem un citām personām. Tāpēc kopīgu risinājumu meklēšanai bērnu drošības jautājumos, Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts policiju aicinājusi uz sanāksmi bija aicinājusi pārstāvjus no Satiksmes ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētas asociācijas, Autotransporta direkcijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un RP SIA „Rīgas Satiksme”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI