DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
3
3

Latvijas notariāta balva ”Gada notārs” šogad pasniegta Rīgas zvērinātai notārei Ilzei Metuzālei

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par gada notāru Latvijas atjaunotā notariāta 25. jubilejas gadā pasludināta Rīgas zvērināta notāre Ilze Metuzāle – par ieguldījumu notariāta sistēmas attīstībā, notariāta vērtību popularizēšanā un augstiem morāles kritērijiem.

Ilze Metuzāle Latvijas notariātā darbojas kopš 1995. gada, kad sāka strādāt zvērināta notāra birojā, bet 2003. gadā pati kļuva par zvērinātu notāri. Pirms ienākšanas notariātā Ilze Metuzāle bija saistīta ar mūziku un mūzikas pedagoģiju, un joprojām kalpo Rīgas svētā Pētera draudzē kā ērģelniece.

Ilze Metuzāle darbojas Latvijas Zvērinātu notāru padomes iekšējās kontroles komisijā, ir aktīva notāru digitālās identitātes grupas dalībniece, iepriekš bijusi arī notāru eksāmenu komisijas locekle. Viņa aktīvi iesaistījusies izglītošanā par notariātu, lasot lekcijas gan nekustamā īpašuma mākleriem un aģentiem, gan zvērinātu tiesu izpildītājiem un maksātnespējas administratoriem.

Šī gada balvas laureāte padomes atzinību saņēmusi ne tikai par aizrautību un profesionalitāti darbā ar iedzīvotājiem sava biroja ikdienā, bet arī par iesaistīšanos sabiedrības izglītošanā, sniedzot konsultācijas gan Notāru dienu laikā, gan ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību, gan neformālās privātās tikšanās reizēs ar cilvēkiem. Ilze Metuzāle ar savu darbu un attieksmi pret zvērināta notāra profesiju ceļ Latvijas notariāta kultūru un popularizē tā vērtības.

“Ilze spēj sastrādāties un uzturēt lietišķas attiecības ar klientiem. Viņa spēj izskaidrot lietu būtību un sekas vienkāršā, saprotamā valodā, nelietojot sarežģītus juridiskus terminus. Ne velti viņas skaidrojumi ir simpātiski cilvēkiem, kurus mēs uzrunājam, piemēram, Notāru dienās, ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību, ikdienā. Būtiski ir tas, ka Ilze Metuzāle savā ikdienas darbā labprāt izmanto modernās tehnoloģijas, un tas mūsdienu pasaulē ir ārkātīgi vērtīgi, jo tādējādi notārs ir vēl pieejamāks sabiedrībai. Personiskajā komunikācijā un attiecībās ar līdzcilvēkiem Ilze ir ļoti atbildīga un uzticama. Viņa spēj domāt vispārinājumos un radoši, bet sarunās vienmēr pamato savu viedokli. Mērķtiecīga, interesanta un iedvesmojoša – tāda kolēģe ir Ilze Metuzāle,” stāsta Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš.

“Jūtos pagodināta, saņemot šo augsto novērtējumu un ar pateicību pieņemu šo atzinības balvu. Taču esmu pārliecināta, ka katrs notārs kādā brīdī kādam cilvēkam ir viņa gada notārs. Un ne vien gada notārs, bet dažkārt pat viņa mūža notārs. Lūk, tā ir visaugstākā cieņas un atzinības balva, kādu iespējams saņemt mūsu profesijā, jo zvērināta notāra profesijas virsuzdevums – būt cilvēkam tuvākajam juristam viņa ikdienā,” uzsver “Gada notārs 2018” laureāte zvērināta notāre Ilze Metuzāle.

Izvērtējot Latvijas notāru individuālo veikumu, titulu “Gada notārs” Latvijas Zvērinātu notāru padome piešķir jau 12. gadu. Tas kalpo kā apliecinājums ne tikai notāra nevainojamai profesionālajai darbībai ikdienā, bet arī ieguldījumam visas notariāta sistēmas attīstībā un popularizēšanā.

Katru gadu savu simpātiju “Gada notārs” pretendentu izvērtēšanas procesā izvirza arī Latvijas Zvērinātu notāru padomes biroja darbinieki, un šogad par tādu viņi izraudzījuši zvērinātu notāri Jēkabpilī Gundegu Rutkovsku, novērtējot viņas drosmi darīt jaunas lietas, kā arī viņas dabisko principialitāti amata pienākumu izpildē.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI