DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Jaunpils novadā gāja bojā divi cilvēki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.septembra plkst. 6.30 līdz 27.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 153 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 130 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 21.29 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns 7m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi no ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 22.44 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 22.12 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jaunpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem deg dīvāns 1m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 12 cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.10.

Lai samazinātu iespēju ciest vai iet bojā ugunsgrēkā, VUGD aicina ierīkot dūmu detektorus, kas mājokļa iemītniekus ar skaļu signālu brīdinās par draudošajām briesmām. Īpaši svarīgi tas ir tādēļ, ka visbiežāk ugunsgrēki izceļas tieši nakts laikā, kad mājas iemītnieki guļ.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, ogles, elektrības rozete, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas, kūpinātava, celtniecības vagons, dzīvojamās mājas grīda, dārza māja, kūts un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Saistībā ar spēcīgā vēja radītiem postījumiem, aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma vairāk nekā 100 izsaukumus uz glābšanas darbiem. Lielākā daļa no izsaukumiem saistīti ar pāri ceļa braucamajām daļām nolūzušiem kokiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI