DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kampaņas “Ej vēlēt vai turpini vēlēties!” ietvaros Delna publicē deputātu reputācijas datu bāzi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

26. septembrī pretkorupcijas organizācija "Sabiedrība par atklātību - Delna" uzsāka kampaņu “Ej vēlēt vai turpini vēlēties”. Kampaņas mērķis ir veicināt līdzdalību 6. oktobrī gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās un aicināt sabiedrību rūpīgi vērtēt politiskās partijas un kandidātus savos vēlēšanu apgabalos. 

Delna turpina tradīciju pirms vēlēšanām publiskot informāciju par deputātu kandidātu reputāciju datu bāzē "Deputāti uz delnas" (www.deputatiuzdelnas.lv) un analizēt partiju piedāvājumu korupcijas mazināšanai. Datu bāzē iespējams uzzināt kandidāta politisko pieredzi, partiju maiņu, informāciju par interešu konfliktiem, ētikas pārkāpumiem un kriminālpārkāpumiem. Informācija pieejama par vairāk nekā 100 deputātu kandidātiem - partiju līderiem un kandidātiem, kuri strādājuši 12. Saeimā.  

Kampaņas ietvaros Delna publicējusi video, kuros septiņu partiju kandidāti vecumā līdz 29 gadiem dalās ieteikumos, kā vērtēt partiju piedāvājumu un kāpēc balsot.

Šie un citi vēlētājiem noderīgi materiāli pieejami mājas lapā www.deputatiuzdelnas.lv. Mājas lapa ir bezpartejisks informācijas avots vēlētājiem, žurnālistiem un citiem interesentiem. Interneta vietnes “Deputāti uz delnas” vēsture aizsākās 2010. gadā pirms 10. Saeimas vēlēšanām, kad Delna izveidoja datu bāzi ar deputātu kandidātu reputācijas aprakstiem - Kandidatiuzdelnas.lv. Delna veidojusi kandidātu datu bāzi arī pirms 11. un 12. Saeimas vēlēšanām, kā arī pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām. 

Delna neaicina balsot par konkrētu partiju vai kandidātu. Kampaņa “Ej vēlēt vai turpini vēlēties” tapusi ar tapusi ar Konrāda Adenauera fonda finansiālu atbalstu. Par kampaņas saturu atbild biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna”. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI