DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs atklās starptautisku konferenci par nacionālo valstu veidošanos Baltijas reģionā un Austrumeiropā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 27. septembrī, plkst. 10.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis atklās starptautisko zinātnisko konferenci “Nacionālo valstu veidošanās Baltijas reģionā un Austrumeiropā 1917.- 1918. gadā”, kas divas dienas norisināsies Latvijas Kara muzejā, Smilšu ielā 20.

“Zinātniskā konference Latvijas Kara muzejā notiek ļoti nozīmīgā laikā, kad Latvija svin savu simtgadi, kas liek mums domāt ne tikai par tagadni un nākotni, bet arī atskatīties pagātnē, lai saprastu, no kurienes nākam un apjaustu, kurp virzāmies. Nākamgad atzīmēsim arī Latvijas armijas simtgadi, tādēļ ticība sev un saviem spēkiem, kopīgā, nevis atšķirīgā meklēšana un sadarbība ir tās lietas, kas ir svarīgas Latvijas valsts pastāvēšanai!” uzsver R. Bergmanis.

Konferencē piedalīsies lektori no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Francijas, Šveices un Ukrainas, prezentējot 20 referātus par tādām tēmām kā Latvijas valstiskuma tapšana, valsts ģerboņa un karoga izveide, Padomju Krievijas armijas iebrukums Baltijā 1918. gada beigās, nacionālo valstu proklamēšana, nacionālās augstākās izglītības veidošanās Latvijā, situācija Baltijas valstīs 1918. gadā un citām tēmām.

Konferenci, kas veltīta Latvijas valsts simtgadei, organizē Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti un Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūtu.

Konferences programma pieejama: https://ej.uz/1u1a

Latvijas Kara muzejs ir lielākā militārās vēstures krātuve Latvijā, kura mērķis ir veicināt sabiedrības izglītošanu un valstiskās pašapziņas stiprināšanu, vācot, saglabājot, pētot, izstādot un popularizējot materiālās un garīgās liecības par Latvijas militāri politisko vēsturi no senākajiem laikiem līdz mūsdienām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI