DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Nepieciešams veicināt ECVET principu popularizēšanu Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

ECVET principi darba vidē balstītajās apmācībās palīdz definēt labāk mācību rezultātus un tos pielietot starptautiskā vidē -  tā secināts Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecība un rūpniecības kameras (LTRK) atbalstītajā un realizētajā Erasmus+ programmas finansētajā projektā ECVET– Enterprise projekta noslēguma konferencē otrdien, 25.septembrī.

Projekts ECVET Enterprise  tika īstenots no 2016.gada oktobra līdz 2018.gada septembrim un tā ietvaros notika 5 dienu apmācības, kur uzņēmumu un profesionālo izglītības iestāžu prakšu vadītāji mācījās un diskutēja, kā labāk vērtēt mācību rezultātus darba vidē balstītajās apmācībās, pielietojot ECVET principus. Tāpat projekta laikā tika organizētas deviņas mobilitātes, kur uzņēmumi uzņēma praktikantus no dažādām ES profesionālajām izglītības iestādēm, tostarp divas jaunietes no Latvijas projekta ietvaros devās praksē uz Vāciju un Somiju. Projekta laikā izstrādāti arī specializēti mācību materiāli par ECVET sistēmu darba vidē balstītajās apmācībās gan uzņēmumiem, gan profesionālās izglītības iestādēm. Tie pieejami mājas lapā: qualityplacements.eu. Viens no projekta ilgtermiņa rezultātiem ir arī piecu dienu mācību metodoloģijas izveide latviešu, igauņu, somu, angļu un vācu valodās.

 “Lai arī ECVET tika rosināts jau 2009.gadā kā brīvprātīga aktivitāte, dalībvalstis to īsteno labprātīgi, jo ik brīdi palielinās izpratne par izglītības iestāžu un uzņēmēju nepieciešamību sadarboties ilgtermiņā,” saka Valsts Izglītības un attīstības aģentūras (VSAA) ES Izglītības programmu departamenta Programmu vadības nodaļas vadītāja Antra Meņģele.

“Projekta ECVET Enterprise realizēšanu no sākuma līdz beigām uzņēmās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un kopumā ir gandarījums par paveiktajiem rezultātiem. Tajā pašā laikā šis bija liels izaicinājums, jo biznesa un izglītības pārstāvju redzējums dažādās valstīs krasi atšķiras, tāpēc bija būtiski izvērtēt pareizo pieeju, kā informāciju nodot gan mācībspēkiem, gan uzņēmējiem.” saka LTRK ES projektu daļas vadītāja Līga Sičeva.

ECVET– Enterprise tika īstenots ar programmas Erasmus + atbalstu no 2016.gada oktobra līdz 2018.gada septembrim un to kopumā realizēja septiņi sadarbības partneri no Latvijas, Somijas, Igaunijas, Vācijas, tostarp LTRK, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, Valsts izglītības satura centrs, SIA “Baltic Bright”, Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Tartu Profesionālās izglītības centrs, Prefesionālās izglītības iestāde Winova no Somijas. Projekts radīts ar mērķi izveidot mācību metodoloģiju un pilotēt ECVET principu pielietošanu darba vidē balstītajās apmācībās apvienojot gan uzņēmumus, gan profesionālās izglītības iestādes starptautiskā līmenī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI