DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmierā pedagogi pilnveidojas mācīšanās konsultantu kursos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

26.septembrī no plkst.9.00 topošajiem mācīšanās konsultantiem no Vidzemes reģiona būs iespēja vērot Valmieras sākumskolas skolotājas Kristīnes Švalbes sagatavotu latviešu valodas mācību stundu 2.klasei un Lolitas Trauliņas vadītu dabaszinību stundu 6.klasei. Pēc mācību stundu vērošanas norisināsies to analīze. Atklāto stundu vadīšana un vērošana ir viena no Valsts izglītības satura centra (VISC)  un Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra (SIIC) mācīšanās konsultantu kursu sastāvdaļām.

Gatavojoties pilnveidotā mācību satura un tam atbilstošu pieeju pakāpeniskai ieviešanai, lai lietpratība jeb kompetence kļūtu par skolēna mācīšanās rezultātu izglītības procesā visās izglītības pakāpēs, VISC sadarbībā ar Latvijas Universitātes SIIC organizē valsts apmaksātu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kursus “Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībām” īstenošanu.

Apgūstot 72 stundu programmu pedagogi padziļina izpratni par mācīšanās procesu, kura rezultāts ir skolēna kompetence, praktizē mācību stundā atšķirt dziļu mācīšanos no virspusējas un efektīvu mācību stundu no neefektīvas, pilnveido prasmes atgriezeniskās saites došanai un saņemšanai profesionālās darbības uzlabošanai.

Mācīšanās konsultantu kursi 2018.gadā notiek no jūnija līdz novembrim, tajos no Valmieras piedalās Kristīne Švalbe un Lolita Trauliņa (Valmieras sākumskola), Antra Savele (Valmieras 5.vidusskola), Ilga Verovkina (Valmieras Viestura vidusskola), Inese Vilciņa (Valmieras Pārgaujas ģimnāzija), Inese Purmale un Ligita Pickaine (Valmieras Valsts ģimnāzija).

Jāpiemin, ka no 2017.gada rudens līdz 2018.gada pavasarim mācīšanās konsultanta kursus apguva arī Daiga Ramata (Valmieras Gaujas krasta vidusskola – attīstības centrs), Anda Upīte, Īrisa Ozola (Valmieras Viestura vidusskola), Vjačeslavs Piskunovs (Valmieras 2.vidusskola), Aiga Ieviņa (Valmieras Pārgaujas sākumskola), Helga Mezīte (Valmieras sākumskola), Rita Skare – Mincāne (Valmieras Valsts ģimnāzija) un Dana Ukasa (Valmieras Pārgaujas ģimnāzija).

VISC sadarbībā ar Izglītības iniciatīvu centru vienlaikus organizē līdzīgus kursus pirmsskolas izglītības pedagogiem. To mērķis ir sagatavot tās dalībniekus par profesionālās pilnveides vadītājiem un mācīšanās konsultantiem, kuri konsultēs pirmsskolas pedagogus un vadību un sniegs praktisku profesionālu atbalstu, lai sasniegtu mērķi un īstenotu pārmaiņas. Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes tajos pārstāv Guna Vorpa (pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis”), Santa Cera (pirmsskolas izglītības iestāde “Kārliena”) un Iveta Dobelniece (Valmieras Gauja krasta vidusskola – attīstības centrs).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI