DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs aicina attīstīt Latvijas un Tunisijas ekonomisko sadarbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 25. septembrī Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 73. sesijas laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Tunisijas ārlietu ministru Hamīsu Džināuī (Khemaies Jhinaoui), kuras laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, tostarp sadarbību ekonomikā un starptautiskajās organizācijās.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību uz Latvijas un Tunisijas ekonomiskās sadarbības potenciālu un aicināja iepazīt Latviju kā topošo Ziemeļeiropas reģiona inovāciju un tehnoloģiju platformu, kurā tiek ražoti konkurētspējīgi produkti ar pasaules līmeņa kvalitāti.

Ministrs pauda Latvijas vēlmi starp abu valstu Satiksmes ministrijām noslēgt līgumu par starptautiskajiem pasažieru un kravu pārvadājumiem.

E. Rinkēvičs ielūdza Tunisijas ārlietu ministru apmeklēt Latviju. “Jūsu vizītes laikā Latvijā mums būtu iespēja paplašināt līgumtiesisko bāzi, noslēdzot Konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem,” pauda E. Rinkēvičs.

Tāpat E.Rinkēvičs aicināja nākamgad organizēt pirmās Latvijas un Tunisijas politiskās konsultācijas.

Informācijai:

Tunisija atzina Latvijas neatkarību 1991. gada 2. septembrī, bet diplomātiskās attiecības tika dibinātas 1992. gada 26. jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI