DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs piedalīsies Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes sēdes atklāšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 26. septembrī, plkst. 9.00 Mazajā Ģildē, Rīgā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) gadskārtējās valdes sēdes svinīgajā atklāšanas ceremonijā, kurā pulcēsies latviešu centrālo organizāciju vadītāji un pārstāvji no ASV, Kanādas, Austrālijas, Dienvidamerikas, Krievijas un Eiropas valstīm.

Pasaules brīvo latviešu apvienības valdības sēde norisināsies trīs dienas un tajā diskutēs par diasporai aktuālajiem jautājumiem, kā arī atbalstu valsts ekonomikas un drošības stiprināšanai.

Tāpat sēdes dalībnieki apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto karavīriem. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, kura kopš 2017. gada jūnija izvietota Ādažos, vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas.

Pasaules brīvo latviešu apvienība – ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība – dibināta 1955. gada 23. oktobrī. Apvienības galvenais mērķis ir veicināt latviešu tautas uzplaukumu neatkarīgā, demokrātiskā, kulturāli un saimnieciski attīstītā Latvijā, veicināt organizētas, ietekmīgas un vitālas latviešu kopienas uzturēšanu ārzemēs un sekmēt latviešu tautas vienotību pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI