DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Uzņēmēju dienas Latgalē 2018 veiksmīgi aizvadītas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pulcējot 150 dalībniekus un vairākus tūkstošus apmeklētāju, veiksmīgi aizvadītas Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Rēzeknes pilsētas rīkotās Uzņēmēju dienas Latgalē 2018.

Atklājot Uzņēmēju dienas Latgalē 2018, Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norādīja, ka pašreiz nav pamata bēdāties, jo uzņēmējdarbība attīstās, ārvalstu investīciju apjoms pieaug un darba vietu kļūst arvien vairāk. LTRK prezidents Aigars Rostovskis sacīja, ka iedzīvotājiem, kuri apmeklē pasākumu, būtiski saprast, ka tieši uzņēmēji ir tie, kuri rada darbavietas un maksā nodokļus, tādējādi veidojot Latvijas ekonomiku. Viņš aicināja ikvienu dalībnieku galvenokārt domāt par eksportu, jo tie, kuri jau to ir uzsākuši, noteikti pašreiz jūtas daudz drošāk, bet tiem, kuri strādā uz vietas, jāsaprot, ka iekšējais patēriņš demogrāfijas dēļ turpina samazināties, tādēļ būtiski meklēt sadarbības partnerus ārvalstīs, lai neapstātos savā attīstībā. Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs sacīja, ka mūsdienās ikvienam jābūt gana ambiciozam, lai tādējādi neapstātos savā izaugsmē, savukārt Bankas Citadele Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītājs Kārlis Kronbergs pauda, ka bankas mērķis ir attīstīt reģionālo uzņēmējdarbību, īpašu uzsvaru liekot uz mazām un vidēja lieluma kompānijām.

Pēc Latgales uzņēmēju dienu 2018 atklāšanas, notika biznesa forums, kur par uzņēmējdarbības attīstības perspektīvām Latgalē un Rēzeknē uzstājās Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs, pastāstot par piedāvātajām iespējām, kā arī plāniem biznesa vides attīstības kontekstā. Pēc prezentācijas ar pētījumu par speciālajām ekonomiskajām zonām uzstājās Domnīcas Certus valdes priekšsēdētājs Daunis Auers. Viņš norādīja, ka pašreizējais nodokļu regulējums nav pietiekošs, salīdzinot ar kaimiņvalstīm, tādēļ nepieciešams izveidot tādu sistēmu, kas var ātri un efektīvi mainīties, atkarībā no tā, ko dara reģionā līdzīgās zonās. Savukārt, bankas Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš iezīmēja šī brīža aktualitātes un nākotnes tendences ekonomikas attīstībā. Latvijas viena no galvenajām problēmām ir arī darbaspēka pieejamības un kvalitātes problēmas, jo īpaši tiem speciālistiem, kuriem ir pietiekamas eksaktās zinības.

Pēc biznesa foruma LTRK rīkoja arī politisko partiju debates, kur astoņu partiju (apvienību) pārstāvji diskutēja par reģionālo attīstību un uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem. Uz šīm debatēm tika aicināti deputātu kandidāti no tām partijām, kuru reitingi augustā ņemot vērā SKDS un Latvijas faktu rezultātus, pārsniedza 2,5% barjeru.

Kopumā Uzņēmēju dienās Latgalē 2018 piedalījās 150 dalībnieki, pārstāvot gan ražošanas, gan tirdzniecības, gan pakalpojumu sniegšanas jomas. Pasākuma ietvaros tika organizēti semināri jauniešiem, kuros bija iespēja uzzināt aktuālākās tendences mūsdienu darba tirgū un darba devēju prasības jaunajiem speciālistiem.

LTRK jau par tradīciju kļuvušas reģionālās Uzņēmēju dienas, aicinot gan dalībniekus, gan apmeklētājus iepazīt vietējos uzņēmējus gan Vidzemē, gan Latgalē, gan Zemgalē un Kurzemē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI