DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā turpinās lekciju cikls “Sankciju likuma efektīva ieviešana Latvijā”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018.gada 21.septembrī notika otrā no kopumā četrām lekciju cikla “Sankciju likuma efektīva ieviešana Latvijā” lekcijām – “Sankcijas: ieskats likuma grozījumos, risku izpratne iekšējās kontroles sistēmu izveidei un stratēģisko preču aprites kontrole”. Lekciju organizēja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Valsts ieņēmumu dienestu.

Apmeklētājiem tika sniegta vispārīga informācija par sankcijām, starptautisko un nacionālo tiesisko regulējumu, kā arī praktiski padomi par to, kā ikdienā atrast un strādāt ar sankciju sarakstiem. Tika skaidrota stratēģiskas nozīmes preču eksporta kontrole, un sniegts ieskats sankciju riska pārvaldīšanā un iekšējās kontroles sistēmu izveidošanā. Atbildīgās uzraudzības iestādes Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Valsts ieņēmumu dienests klausītājus iepazīstināja ar funkcijām, kuras iestādēm saskaņā ar pēdējiem grozījumiem Sankciju likumā būs jāveic attiecībā uz subjektu uzraudzību, saistībā ar pienākumu izveidot iekšējās kontroles sistēmu, lai vērtētu sankciju riskus. Tāpat kā pirmajā lekcijā, arī šajā klausītājiem tika dota iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus.

Lai regulāri saņemtu informāciju par aktualitātēm sankciju jomā, aicinām pierakstīties jaunumiem, sūtot pieprasījumu uz Ārlietu ministrijas informatīvo e-pastu: sankcijas@mfa.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI