DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesu apmeklē Armēnijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Tigrans Mkrtčjans

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 21. septembrī, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele tikās ar Armēnijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Tigranu Mkrtčjanu (H.E. Mr Tigran Mkrtchyan). Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu aktualitātes konstitucionālo tiesību jomā, kā arī pievērsās tiem jautājumiem, kas saistīti ar savstarpējo sadarbības veicināšanu un tiesiskuma stiprināšanu Armēnijā.

Ineta Ziemele vēstniekam sniedza ieskatu Satversmes tiesas kompetencē un ieskicēja to tiesību jautājumu loku, par kuriem Satversmes tiesā visbiežāk tiek saņemti pieteikumi.

Ineta Ziemele izcēla Satversmes tiesas nolēmumos izmantoto stingri noteikto metodoloģiju, vērtējot gan pamattiesību aizskārumus, gan likumdošanas kvalitātes jautājumus. Viņa norādīja, ka Satversmes tiesas nolēmumi savā struktūrā tiek veidoti tā, lai ikvienai personai arī bez juridiskām zināšanām tie būtu skaidri un saprotami.

Atbildot uz vēstnieka jautājumu par starptautisko sadarbību, Ineta Ziemele īpaši uzsvēra tās nozīmību un akcentēja šā gada ietvaros jau notikušās Satversmes tiesas tiesnešu darba vizītes gan Francijas augstākajās tiesu un kon­stitucionālās jurisdikcijas insti­tūcijās, gan Vācijas Federālajā Konstitucionālajā tiesā. Vienlaikus Ineta Ziemele vērsa uzmanību, ka Satversmes tiesai ir izveidojusies cieša sadarbība arī ar konstitucionālo tiesu tiesnešiem Beļģijā, Čehijā un Slovēnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI