DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VUGD praktisko mācību ietvaros Jūrmalā tiks imitēts buru kuģa ugunsgrēks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 21.septembrī plkst. 11.00 Jūrmalā pie Lielupes Baltās kāpas  norisināsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) taktiskās mācības, kurās tiks trenētas un pārbaudītas ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka Lielupē ir noticis nelaimes gadījums uz ūdens – kādam buru kuģim, uz kura atradās liels skaits cilvēku, motortelpā plīsusi degvielas padošanas caurule un notikusi aizdegšanās. Glābjoties no ugunsgrēka un dūmiem, daļa pasažieru mēģinās aizpeldēt līdz krastam, bet daļa uz kuģa gaidīs glābējus. Ierodoties, ugunsdzēsējiem glābējiem jāveic apjomīgi cilvēku glābšanas darbi uz un no ūdens, kā arī jāveic ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Šajās taktiskajās mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Jūrmalas pašvaldības policijas glābšanas dienesta un Jūrmalas ostas.

Uz mācību norises vietu operatīvie transportlīdzekļi dosies kā uz īstu izsaukumu, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Bet, lai imitētu sadūmojumu un ugunsgrēku,  mācību ietvaros tiks izmantoti avārijas bīstamo faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu sveces. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI