DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. septembrī, 2018
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Jelgavā 26. septembrī notiks forums “Valsts atbalsta biznesu”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemgales reģiona komersantus šā gada 26. septembrī aicinām uz forumu “Valsts atbalsta biznesu”, kas notiks Jelgavā, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē “Kultūra", Kr. Barona 6. Forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju saņemt aktuālo informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai un uzņēmumu produktivitātes kāpināšanai.

Šogad forumā parādīsim šā brīža ekonomikas izaugsmes tendences Latvijā un pasaulē un plašāk stāstīsim par Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajām valsts atbalsta programmām.

Ņikita Kazakevičs, LIAA Jelgavas Biznesa inkubatora vadītājs: “Mūsdienās viens no svarīgākiem un aktuālākiem veiksmes faktoriem uzņēmējdarbībā ir informācijas agregācijas un aprites ātrums uzņēmumā. Jo ātrāk uzņēmējs spēj saņemt tam nepieciešamo informāciju, jo ātrāk viņš varēs reaģēt uz jaunām tendencēm, tirgus svārstībām un tehnoloģiju integrāciju. Šis forums ir vieta, kur uzņēmējiem vitāli svarīga informācija aprit ātri, un vienuviet gan jauns, gan pieredzējis uzņēmējs varēs izzināt lielāko daļu no pieejamiem uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem.”

Mārīte Lazdiņa, ALTUM Zemgales reģiona vadītāja: “Ikvienu Zemgales uzņēmēju aicinu izmantot iespēju vienuviet saņemt visplašāko informāciju par to, ko šodien privātajam biznesam piedāvā valsts. Šīs iespējas ir plašākās, kādas jebkad bijušas, savukārt forumā mēs palīdzēsim tajās noorientēties, lai uzņēmēji varētu tās maksimāli efektīvi izmantot savā labā. Tāpat stāstīsim par jaunumiem mūsu valsts atbalsta programmās gan lauksaimniekiem, gan uzņēmējiem, kas darbojas citās nozarēs. Te jāpiemin gan jauns finanšu instruments portfeļgarantijas, kas banku finansējumu ļauj saņemt ar zemāku procentu likmi, gan aizdevumi uzņēmumu energoefektivitātei, kas uz enerģijas patēriņa samazināšanas rēķina palīdz panākt būtisku finansiālu ietaupījumu. Tāpat forums būs lieliska vieta pieredzes apmaiņai un kontaktu dibināšanai, ko veiksmīgi uzņēmēji atzīst par tikpat svarīgu elementu kā pieejamu finansējumu.”

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā foruma dalībniekiem sniegs ieskatu Eiropas Savienības atbalsta politikā pēc 2020. gada. Savukārt Maksātnespējas kontroles dienests informēs uzņēmējus par iespējām aizsargāt savas intereses partneru maksātnespējas procesā.

Forumā neizpaliks arī uzņēmēju veiksmes stāsti un noderīgi padomi uzņēmējdarbības attīstībā. Jelgavas forumā savā pieredzē, kāpēc ir svarīgi domāt par produktivitāti, dalīsies SIA “Kronis” Aivars Svarenieks. FranklinCovey Leadership prakses vadītājs Latvijā Ilmārs Vamzis klātesošos uzrunās, kā (iz)dzīvot vadītājam šodienas laikmetā, un kā panākt, lai rodas komanda, kas uzņemas atbildību par uzņēmumu un gūst gandarījumu no tā?

Foruma “Valsts atbalsta biznesu” dienas kārtība un reģistrācijas veidlapa publicēta Altum mājaslapā.  Dalība forumos - bezmaksas. Forumā aicinām piedalīties arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, interviju intereses gadījumā lūdzam sazināties ar Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa (prese@em.gov.lv, 67013193).

Šajā rudenī forums “Valsts atbalsta biznesu” jau noticis Valmierā un 19. septembrī Liepājā, papildu informācija par tiem publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Forumus “Valsts atbalsta biznesu” jau tradicionāli organizē Ekonomikas ministrijaAttīstības finanšu institūcijas AltumLatvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā  informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros. Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI