DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropadomē Zalcburgā spriež par migrācijas jautājumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 19. septembrī, Zalcburgā kopā ar pārējo 27 Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītājiem uzsāka darbu neformālajā Eiropadomē.

Sanāksmē, kurā tika spriests par aktualitātēm, kas saistītas ar migrāciju Eiropā, nonākts pie secinājuma, ka ES būtu ciešāk jāsadarbojas ar Ēģipti šajā jomā. Šajā kontekstā nākamgad plānots Āfrikas samits Ēģiptē, kurā tiks spriests par šo jautājumu. Lai gan ES izdevies ievērojami samazināt migrantu plūsmu, salīdzinot ar 2015.gadu, nelegālā migrācija joprojām ir milzīga problēma, kas prasa risinājumu. ES dalībvalstu līderi pauda atbalstu sarunām starp ES un Ēģipti un samita noorganizēšanai par migrāciju un ekonomisko sadarbību starp ES un arābu valstīm.

Tāpat migrācijas kontekstā tika spriests par nepieciešamību turpināt ES ārējās robežas aizsardzību. M. Kučinskis norādīija, ka Latvija turpina atbalstīt ES ārējās robežas aizsardzību, lai tādējādi cīnītos pret cilvēku kontrabandu uz ES.

Sanāksmē atzīts, ka pārskatāmā nākotnē aktualizēsies jautājums par jaunu bēgļu sadali starp ES valstīm.

“Skaidrs, ka Latvijā par jaunu bēgļu plūsmas sadali būs jālemj jau nākamajam Saeimas sasaukumam. Eiropā šobrīd arvien vairāk izkristalizējas viedoklis, ka ES dalībvalstīm ir vai nu jāuzņem papildu bēgļi vai arī jādod finansiālais ieguldījums tā dēvētā bēgļu jautājuma risināšanai,” tā M.Kučinskis.

Neformālajā Eiropadomē Zalcburgā ES valstu un valdību vadītāji darbu turpina ceturtdien, 20. septembrī, kad tiek lemts par iekšējo drošību, kā arī jautājumiem, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanos no ES jeb Brexit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI