DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs Jēkabpilī pasniegs Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmes

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 20. septembrī plkst. 14.00 Jēkabpils pilsētas Tautas namā notiks svinīgais pasākums, kurā Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmes saņems 68 avārijas seku likvidēšanas dalībnieki no Jēkabpils novada.

Svinīgajā pasākumā piemiņas zīmes pasniegs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Pasākumā piedalīsies arī biedrības “Latvijas savienība Černobiļa” prezidents Arnolds Ārvaldis Vērzemnieks un biedrības viceprezidents Māris Šops, kā arī Jēkabpils pilsētas domes vadība.

Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmi var pasniegt personām, kuras piedalījās Černobiļas AES ekspluatācijas darbos un kurām ir izsniegta VSIA “Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca” Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka apliecība.

Līdz šim Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieku piemiņas zīmes pasniegtas jau vairāk nekā 1200 avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem no visas Latvijas. Svinīgie pasākumi notikuši gan Iekšlietu ministrijā, gan Latvijas pašvaldībās. Piemiņas zīmes pasniegšanas izbraukuma sēdes līdz šiem ir notikušas Pļaviņās, Jelgavā, Kuldīgā, Limbažos, Valmierā, Gulbenē, Madonā, Talsos, Liepājā un Daugavpilī.

Piemiņas zīmi var piešķirt Latvijas pilsonim, nepilsonim, kā arī ārzemniekam, kuram ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijā. Komisijai ir tiesības pieprasīt informāciju no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes par piemiņas zīmes kandidāta valstspiederību. Ja apbalvojamā persona ir mirusi, piemiņas zīmi pasniedz tā laulātajam vai lejupējiem, bet, ja lejupējo nav, tad tuvākās pakāpes augšupējiem radiniekiem vai brāļiem un māsām.

Ieteikumus kandidātu apbalvošanai izvērtē iekšlietu ministra apstiprināta apbalvošanas komisija, kuras sastāvā ir pārstāvji no Iekšlietu ministrijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, biedrības Latvijas savienība Černobiļa, VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca Aroda un radiācijas medicīnas centra.

Pieteikties piemiņas zīmes saņemšanai iespējams, sazinoties ar Iekšlietu ministriju, vai biedrību Latvijas savienība Černobiļa.

Plašāka informācija par Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka piemiņas zīmi un anketa, kas jāaizpilda, lai šo piemiņas zīmi saņemtu, atrodama Iekšlietu ministrijas mājaslapā: https://bit.ly/1SxKINK

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI