DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komanda tiekas ar ministru pirms došanās uz EuroSkills 2018 konkursu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien neformālā gaisotnē izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis tikās ar SkillsLatvia  komandas 12 dalībniekiem, kuri mūsu valsti pārstāvēs jauno profesionāļu meistarības konkursā EuroSkills, kas no 26. līdz 28. septembrim notiks Budapeštā.

Konkurencē par starptautiskā konkursa medaļām K. Šadurskis konkursantiem vēlēja veiksmi, uzsverot profesionālo prasmju nozīmi ceļā uz panākumiem: “Būtiski, ka jaunieši neaizmirst savas skolas, kuras audzēkņiem ir devušas pamata zināšanas, un rod iespēju un motivāciju dalīties pieredzē ar nākamajiem audzēkņiem. Konkursā EuroSkills jaunajiem meistariem  jāapvieno gan savs talants, gan pieredze, gan zināšanas, vecāku atbalsts un arī veiksme. Manuprāt, jaunieši ir labi sagatavoti, par ko lielākais paldies viņiem pašiem, pedagogiem un viņu vecākiem. Aicinu visu Latvijas sabiedrību turēt īkšķus un sekot līdzi audzēkņu sniegumam EuroSkills 2018.”

Savukārt jaunieši iepazīstināja ar sevi, savu pārstāvēto skolu, profesiju, kā arī izstāstīja savu motivāciju piedalīties starptautiskos prasmju konkursos. Rīgas Valsts tehnikuma audzēkne Katrīna Elizabete Sīle, grafikas dizaina prasmju konkursa dalībniece, atzīst: “Dalību EuroSkills 2018 uztveru kā lielu iespēju un pārbaudījumu gan cilvēciski, gan profesionāli. Sagatavošanās periodā, kurš ilga pusgadu, lielu atbalstu guvu no SkillsLatvia nozares ekspertiem un pedagogiem. Lielākais izaicinājums ir atrast motivāciju piedalīties starptautiskos konkursos un neapstāties pie jau sasniegtā.”

Starptautiskajā jauno profesionāļu konkursā EuroSkills 2018 Latvijas komandu pārstāvēs 5 meitenes un 7 puiši no 9 profesionālās izglītības iestādēm. Konkursanti  savu meistarību pierādīs 10 prasmju konkursos: modes tehnoloģijas, skatlogu noformēšana, grafikas dizains, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, web lapu izstrāde, flīzēšana, elektriskās instalācijas, smago spēkratu apkope, ēdienu gatavošana un restorāna pakalpojumi.  Informācija par SkillsLatvia komandu atrodama šeit.

EuroSkills ir starptautisks profesionālās meistarības konkurss jauniešiem, kas notiek katru otro gadu kādā no Eiropas valstīm un kurā pārstāvji demonstrē un salīdzina savas profesionālās prasmes un konkurētspēju ar citu valstu jauniešiem. Šogad konkursā piedalīsies ap 600 jauno profesionāļu no 28 valstīm. Pirmais EuroSkills konkurss notika 1998. gadā.

Vairāk par iepriekšējo gadu Latvijas komandas sasniegumiem starptautiskos jauno profesionāļu konkursos var atrast VIAA mājaslapas sadaļā SkillsLatvia.

Latvijas komandas dalību konkursā EuroSkills 2018 finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI