DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

No 1.oktobra 83 medikamentiem cena samazināta vidēji par 20%

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vairāki zāļu ražotāji pēc ilgām sarunām, reaģējot uz veiktajiem izmaksu aprēķiniem Ministru kabineta noteikumos Nr.899 “Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība”, samazināja zāļu cenas 83 medikamentiem, kas neiekļaujas valstī noteiktajā 100% cenu “koridorā” līdzvērtīgām efektivitātes zālēm.

Rezultātā tiek lēsts, ka, pateicoties Veselības ministrijas cenu samazināšanas politikai, pacienti ietaupīs aptuveni 2,5 miljonus eiro gadā un šo cenu samazinājumu izjutīs apmēram 250 tūkstoši pacientu.

Medikamentu saraksts ar samazinātu cenu ir pieejams Veselības ministrijas mājaslapā, skatīt šeit - http://www.vm.gov.lv/lv/aktualitates/zalu_cenu_samazinajums/

Divi medikamenti, kam aptiekās ir pieejami zemākas cenas analogi, no šī gada 1.oktobra tiks svītroti no valsts kompensējamo zāļu saraksta. Par 31 valsts kompensējamo zāļu cenu samazinājumu Nacionālais veselības dienests vēl gaida informāciju no zāļu ražotājiem.

Tāpēc informatīvā kampaņa “Nepārmaksā par zālēm”, ko šodien atklāja  Veselības ministrija, ļoti savlaicīgi atgādina iedzīvotājiem, ka aptiekās ir pieejami zemākas cenas analogi.

Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente Dace Ķikute uzsver: “Daudzām zālēm Latvijā ir zemākas cenas analogi, neaizmirstiet pajautāt par tām ne tikai ārstiem, saņemot receptes un farmaceitiem, iegādājoties zāles aptiekā”.

Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārcis Rutulis: “Aptieku īpašnieku asociācijā ietilpstošie biedri atbalsta Veselības ministrijas iniciatīvu un  izplatīs informatīvās kampaņas “Nepārmaksā par zālēm” materiālus savās aptiekās.”

Veselības ministrijas sabiedrības informēšanas kampaņas “Nepārmaksā par zālēm” norisināsies no šodienas, 17.septembra līdz pat 16.decembrim, ar mērķi informēt sabiedrību par iespējām izvēlēties lētākas līdzvērtīgas efektivitātes zāles, tādējādi par medikamentiem nepārmaksājot un ietaupot personīgos līdzekļus.

Informatīvā kampaņas “Nepārmaksā par zālēm” informatīvais rullītis pieejams šeit – https://youtu.be/IBXHW6J6vbA. Kampaņas materiāli trīs mēnešu garumā tiks izvietoti radio, internetā un sociālajos tīklos, sabiedriskajā transportā, kā arī aptiekās, slimnīcās un citās Veselības ministrijas kapitālsabiedrībās un padotības iestādēs.

Atgādinām, ka šodien, 17.septembrī, preses konferencē veselības ministre Anda Čakša iepazīstināja ar virzību kompensējamo zāļu cenu samazināšanā un informēja par informatīvo kampaņu "Nepārmaksā par zālēm". Preses konferencē piedalījās Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente Dace Ķikute, Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas izpilddirektors Valters Bolēvics, Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārcis Rutulis un Nacionālā veselības dienesta Zāļu un medicīnisko ierīču departamenta direktores vietniece Antra Fogele.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI