DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Vācijas kancleri pārrunā abām valstīm nozīmīgus jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 14. septembrī, tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli (Angela Merkel).

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi, kas skar informācijas drošību, pārmaiņas finanšu sektorā, kā arī Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu.

Uzmanība sarunas laikā tika pievērsta visā Eiropā aktuālajam informācijas drošības jautājumam. Latvija vēlas turpināt veiksmīgo sadarbību ar Vāciju Latvijas mediju vides stiprināšanas jomā. “ES līmenī vēlamies praktisku kopīgu rīcību cīņai ar dezinformāciju. Esam gatavi novērst iespējamos dezinformācijas draudus oktobrī gaidāmo Saeimas vēlēšanu laikā,” sacīja M. Kučinskis. Viņš apliecināja Vācijas kanclerei, ka savā darbībā arī turpmāk realizēs uz Eiropas vērtībām vērstu politiku.

Attiecībā uz finanšu sektoru tika norādīts, ka tā attīrīšana un risku pārvaldīšana tajā ir viena no valdības aktuālajām prioritātēm. Kopš šī gada sākuma Latvijā veiktas nopietnas izmaiņas likumdošanā - pieņemts čaulu kompāniju apkalpošanas ierobežošanas likums, uzlabota informācijas par patiesā labuma guvēju pieejamība, kā arī stiprināts sankciju likums. Vienlaikus tiek pievērsta liela uzmanība institucionālās kapacitātes celšanai, lai atbildīgajām institūcijām būtu pieejami visi nepieciešamie instrumenti. Latvijas un Vācijas intereses sakrīt ES ekonomiskajos jautājumos.

Savukārt, runājot par ES daudzgadu budžetu, M. Kučinskis uzsvēra nepieciešamību noteikt lielākas tiesības ES valstīm piešķirtā finansējuma izlietošanā. Tāpat viņš norādīja, ka Latviju neapmierina pašreizējais ES daudzgadu budžeta projekts Kohēzijas finansējuma jomā. “Mums nav pieņemams Komisijas piedāvājums, tas paredz 13% samazinājumu Latvijas Kohēzijas finansējumam. Nacionāli strādājam, lai veicinātu ātrāku tuvošanos ES vidējam līmenim. OECD augsti novērtējusi Latvijas reformas,” tā M. Kučinskis.

M. Kučinskis saņēma A. Merkeles apsveikumu Latvijas valsts simtgadē, kā arī apliecinājumu, ka abu valstu – Latvijas un Vācijas attiecības ir tradicionāli labas, un tādas tās saglabāsies arī turpmāk. Vācija ir tuvs Latvijas stratēģiskais partneris gan divpusēji, gan ES, NATO un citos starptautiskās sadarbības formātos. Abas valstis vieno aktīvs politiskais dialogs visos līmeņos. Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI