DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ar dažādām aktivitātēm Liepājā norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nākamajā nedēļā, no 17. līdz 22. septembrim, iedzīvotāji aicināti piedalīties Eiropas Mobilitātes nedēļas aktivitātēs, lai popularizētu un veicinātu videi draudzīgus pārvietošanās veidus pilsētā.

Šogad Eiropas Mobilitātes nedēļas sauklis ir “Pārvietojies gudri”, un šīs nedēļas galvenais mērķis ir mudināt cilvēkus izmantot dažādus mobilitātes risinājumus kā alternatīvu personiskajām automašīnām.

Mobilitātes nedēļas pasākumi Liepājā tiks aizsākti pirmdien, 17. septembrī, kad no plkst. 7.30 līdz 8.30 sabiedriskā transporta galapunktos Mirdzas Ķempes ielā un pie Liepājas Reģionālās slimnīcas visus iedzīvotājus, kuri ikdienā izmanto pilsētas sabiedrisko transportu, sagaidīs neliels pārsteigums.  

Trešdienā, 19. septembrī, ikviens aicināts iesaistīties akcijā “Ar velo uz darbu diena”, kad velobraucējiem no plkst. 7.30 līdz 8.30 pie Tramvaja tilta un Jaunā tilta Vecliepājas pusē tiks pasniegta neliela pārsteiguma dāvaniņa, kas noderēs rudens tumšajos vakaros, pārvietojoties pa ielām.

Eiropas Mobilitātes nedēļas noslēgumā, 22. septembrī, norisināsies tradicionālais velobrauciens “Diena bez auto”, kurā aicināti piedalīties visa vecuma pilsētas iedzīvotāji un viesi. Reģistrācija dalībai velobraucienā sāksies plkst. 10.00 pie Liepājas pilsētas domes, Rožu ielā 6. Katram dalībniekam tiks piešķirts īpašs pasākuma T-krekls. Starts velobraucienam tiks dots plkst. 11.00.

Brauciena maršruts būs aptuveni 15 kilometru garš, un tā galamērķis būs “Jura staļļi” Grobiņas pagasta Robežniekos, kur velobraucējus sagaidīs silta zupa, ko būs sarūpējis “Ivetas ķēķis”. Tāpat velobraucēji varēs piedalīties dažādās izklaidējošās atrakcijās, kurās varēs laimēt dažādas balvas, uzzināt vairāk par veselīgu uzturu un veikt veselības mērījumus. Par īpašu cenu varēs doties izjādē ar zirgu pa aploku un izmēģināt spēkus gaisa trošu atrakciju parkā.

Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumus organizē Liepājas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa sadarbībā ar jātnieku sporta biedrību “Jura staļļi”.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana. Fotoattēli var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv un pašvaldības sociālo tīklu facebook.com, twitter.com un instagram.com kontos.

Eiropas Mobilitātes nedēļa notiek jau kopš 2002. gada, lai mudinātu pilsētas ieviest un veicināt ilgtspējīgus transporta veidus un aicinātu iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas braukšanai ar automašīnām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI