DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

2018./2019.mācību gadā skolas gaitas Valmierā uzsākuši 4015 izglītojamie

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valmieras pilsētas pašvaldības dibinātās vispārējās izglītības iestādes turpina būt pieprasītas un arī šajā mācību gadā tajās vērojams skolēnu skaita pieaugums.

Valmieras pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs 2018./2019.mācību gadā mācības uzsāka par 37 izglītojamajiem vairāk nekā pērn, kopā – 1605 izglītojamie.

Šajā mācību gadā Valmieras pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs skolas gaitas uzsākuši 338 pirmklasnieki, savukārt pērn 315 pirmklasnieki.

Visvairāk pirmklasnieku šogad mācās Valmieras Pārgaujas sākumskolā – 107, un Valmieras sākumskolā – 91. Valmieras Viestura vidusskolā zinības apgūst 79, bet Valmieras 5.vidusskolā – 32 pirmklasnieki. Valmieras 2.vidusskolas 1.klasē mazākumtautību izglītības programmā skolā sāka iet 17 skolēni. Savukārt speciālajās izglītības programmās Valmieras  Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra 1.klasē mācās 12 skolēni.

Atgādinām, ka bērniem, kuri kārtējā kalendārajā gadā ir sasnieguši vai sasniegs 7 gadu vecumu, pamatizglītības uzsākšana ir obligāta saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Vadoties pēc veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, bērns var sākt pamatizglītības ieguvi vienu gadu ātrāk vai vienu gadu vēlāk saskaņā ar vecāku vēlmēm un ģimenes ārsta (medicīniskā izziņa 026/u) vai psihologa atzinumu.        

Jāpiemin, ka skolēnu skaits mācību gada laikā var mainīties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI