DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima ceturtdien lems par uzdevumu valdībai izstrādāt regulējumu automātiskai pārmaksāto nodokļu atmaksai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 13.septembrī, skatīs lēmuma projektu, kas paredz uzdot Ministru kabinetam izstrādāt regulējumu, lai iedzīvotājiem automātiski varētu atmaksāt pārmaksātos nodokļus.

Otrajā lasījumā Saeima rīt vērtēs likumprojektu Rīgas Latviešu biedrības nama atbalstam, lai veicinātu biedrības nama saglabāšanu un attīstību, kā arī noteiktu tā uzturēšanu un izmantošanu.

Pirmajā lasījumā rītdien plānots lemt par diviem likumprojektiem, kas paredz atsavināt nekustamos īpašumus, lai varētu īstenot Ķekavas apvedceļa būvniecību, kā arī ierīkot Latvijas un Krievijas valsts robežas joslu. 

Vēl pirmajā lasījumā plānots lemt par konvenciju saistībā ar valstu kultūras īpašumu aizsardzību pret zādzībām un laupīšanu, kā arī konvenciju par zagtajiem vai nelikumīgi izvestajiem kultūras priekšmetiem.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi Saeimu rītdien pirmajā lasījumā lemt arī par grozījumiem Iepakojuma likumā, kas paredz būtiski ierobežot bezmaksas plastmasas maisiņu izmantošanu tirdzniecībā, un par grozījumiem Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas paredz uzdevumu valdībai noteikt, kādos gadījumos pieļaujama pārtikas izplatīšana arī pēc derīguma termiņa beigām.

Rīt izskatīšanai komisijās plānots nodot vairākus jaunus likumprojektus, un to vidū ir izmaiņas nodokļu un nodevu likumā, lai varētu ieviest automātisku nodokļu maksātāju izvērtēšanas procesu, un grozījumi valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā, kas paredz pienākumu amatpersonai ienākumu deklarācijā norādīt ziņas arī par pusbrāļiem un pusmāsām.

Izskatīšanai komisijās plānots nodot arī grozījumus Valsts kultūrkapitāla fonda likumā, lai varētu pilnveidot fonda finansēšanas modeli.

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts “Paziņojums par Ukrainas pilsoni režisoru Oļegu Sencovu”.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi Saeimu rīt izskatīt arī lēmuma projektu par Arvīda Ulmes 12.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku.

Saeimas 13.septembra sēdes darba kārtībā ir 17 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI