DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jēkabpilī 2 Latvijas Republikas pilsonības pretendentes dod solījumu par uzticību Latvijai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

12.septembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Latvijas Republikas pilsonības pretendentes Aļona Gončaruka un Ija Meļnova svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai.

 Pēc svinīgā zvēresta pilsonības pretendentus sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības un attīstības  jautājumos Andris Rutko un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne. 

Sveicot jaunos pilsonības pretendentus A.Rutko uzsvēra, ka jaunie pilsoņi šodien ir kļuvuši par daļu no Latvijas ģimenes, kā arī aicināja lepoties un būt atbildīgiem ar savu valsti. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Diāna Lazdāne sacīja, ka šis brīdis ir svarīgs ne tikai jaunajam pilsonim, bet visai valstij. Tāpat viņa atgādināja, ka tagad jaunajam pilsonim būs iespējas izmantot visas tās priekšrocības, kuras iegūst kļūstot par Latvijas pilsoni. 

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā. Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu beidzas pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, pēc tam pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu – pasi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI