DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs tiekas ar jaunajiem ārvalstu vēstniekiem Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 12. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Somijas, Polijas, Norvēģijas Karalistes un Slovākijas akreditētajiem vēstniekiem Latvijā, kas pie ministra bija ieradušies iepazīšanās vizītēs.

Apsveicot Somijas vēstnieci Rītu Korpivāru (Riitta Korpivaara) ar stāšanos amatā, ārlietu ministrs akcentēja aktīvās divpusējās attiecības. Būdamas ģeogrāfiski tuvas, abas valstis īsteno ciešu sadarbību politikas, ekonomikas, kultūras un pilsonisko kontaktu jomā. Apliecinājums tam ir rudenī gaidāmās Somijas prezidenta Sauli Nīnistes vizītes Latvijā – prezidents piedalīsies Araijološas (Arraiolos) grupas neformālajā sanāksmē, kā arī Latvijas valsts simtgades svinībās 18. novembrī.

Puses bija vienisprātis, ka jāturpina sadarboties drošības un aizsardzības spēju stiprināšanas un hibrīdā apdraudējuma mazināšanas jomā Baltijas jūras reģionā, vienlaikus stiprinot partnerību Eiropas Savienībā, reģionālās sadarbības formātos, kā arī starptautiskajās organizācijās.

Sarunā ar Polijas vēstnieci Moniku Mihališinu (Monika Michaliszyn) E. Rinkēvičs uzsvēra labās starpvalstu attiecības, kā arī ciešo sadarbību NATO, drošības jautājumu un Eiropas Savienības ārpolitikas ietvaros. Ministrs pozitīvi atsaucās uz savu dalību Ekonomikas forumā Kriņicā, kas norisinājās 4. septembrī, kā arī uzsvēra Gruzijas apmeklējuma nozīmi 6. un 7. augustā kopā ar Polijas un Lietuvas ārlietu ministriem, pieminot desmitgadi kopš Krievijas iebrukuma Gruzijā. Vēstniece apliecināja Polijas politisko gribu turpināt ciešo sadarbību ar Latviju un vēlmi paplašināt sadarbību aizsardzībā. E. Rinkēvičs pauda pateicību par Polijas dalību NATO kaujas grupā Latvijā (eFP) un uzsvēra nepieciešamību paplašināt un koordinēt sadarbību ārpolitikas un drošības jomā. Vēstniece apliecināja gatavību strādāt pie saskaņotas enerģētikas jautājumu risināšanas un abpusēji izdevīgiem biznesa kontaktiem.

Tiekoties ar Norvēģijas Karalistes vēstnieku Kristiānu Ēdegoru (Kristian Ødegaard), Latvijas un Norvēģijas attiecības tika raksturotas kā ļoti labas. Īpaši pozitīvi tika novērtēta šogad aprīlī notikusī Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses oficiālā vizīte Latvijā. Vēstnieks apliecināja, ka turpinās stiprināt attiecības gan divpusēji, gan Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības kontekstā. E. Rinkēvičs pauda cerību, ka jautājums par sniega krabju zveju Svalbāras ūdeņos tiks atrisināts diplomātiskā ceļā.

E. Rinkēvičs un jaunais Slovākijas vēstnieks Ladislavs Babčans (Ladislav Babčan) sarunā izteica gandarījumu par aktīvo Latvijas un Slovākijas politisko dialogu, kā arī akcentēja interesi cieši sadarboties Eiropas Savienības jautājumu kontekstā un daudzpusējos formātos, tostarp Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Višegradas grupas sadarbības ietvarā. Ārlietu ministrs izteica pateicību par Slovākijas karavīru dalību NATO daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā, kā arī uzsvēra iespējas paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI